31 Ağustos 2008 Pazar

DOMATES SALÇASI




















Malzemeler
15 kilo domates
3 yemek kaşığı tuz
Yapılışı
Domatesleri yıkayıp büyüklüklerine göre dörde veya beşe bölün. Domatesi temiz bir bidona doldurup 5-6 gün bekletin. Daha sonra domatesleri tel süzgeçten elinizle ovarak geçirip, temiz bez torbalara koyun. Bez torbayı bir yere asıp suyunun tamamen süzmesini sağlayın. Çıkan salçayı tepsiye koyup tuzunu döküp karıştırın. Tepsiyi güneşe koyup bir iki gün suyunu çekmesini bekleyin. Kavanozlara koyup kapağını kapatın. Ev salçasını buzdolabına koymadanda saklayabilirsiniz. İçerisinde katkı maddesi olmadığı için küflenmeden 1 yılı aşkın süre kullanılır.




2 yorum:

  1. Tariflerinizi beğenerek takip ediyorum.yeni yapacağım birşeyin tarifi için sitenizi mutlaka ziyaret ediyorum.Emeğinize ve elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, ilk başlarda daha aktiftik blogda kardeşimle birlikte, zaten 7 yıl oldu artık, ama artık birşeyler yaptıkca ekliyorum,
    blog güncel olsun diye sürekli tarif yapıp eklemek istemiyorum. Zaman buldukça mevcut tariflerin fotoğraflarını yeniliyorum.
    Bugünde domates salçasının fotoğraflarını güncellicektim yorumunuzu gördüm.
    İlginize çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil