31 Ağustos 2008 Pazar

ŞİNİTZEL VE PATATES PÜRESİ



Malzemeler
8 adet tavuk göğus büftek
1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı mısır nişastası
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
kızartmak için sıvıyağ
Püresi için
6 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
Tavuk etlerini satırla inceltin. Ayrı bir tarafta mısır nisaştasıyla,galeta ununu karıştırın. Tavuk etlerini tuzlayın. Önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Mısır nisaştası kullandığınız zaman tavuk etlerini yumurtadan önce una bulamanıza gerek kalmaz. Hazır pane harcı kullanmış gibi çıtır çıtır şinitzelleriniz olur.
Püre için patatesleri haşlayıp patates eziceğiyle ezin. Tereyağını eritip patatesleri tereyağında karıştırın. Üzerine sıcak sütü döküp sütü tamamen çekmesini sağlayın. Ocaktan almanıza yakın kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Şinitzelle birlikte servis yapın.

1 yorum:

  1. en sevdiğim yemek şinitseldir. her gittiğim yerde şinitsel söylerim:) ellerine sağlık hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil