3 Kasım 2008 Pazartesi

RAVYOLİ



Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
sosu için
1 su bardağı domates püresi
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
içerisine
1 kase beyaz peynir
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp mantı hamurundan biraz daha sert bir hamur hazırlayın. 20 dakika dinlendirin. Hamuru oklava yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. Kare parçalara ayırın. İçerisine birer çay kaşığı kadar peynir koyun. Üçgen olucak şekilde kenarlarını sıkıca kapatın. Kaynar tuzlu suda hamurları haşlayın. Sosu için sarımsakları havanda dövün. Sıvıyağda soteleyin. Sarımsakların rengi hafif dönünce domates püresini ve tuzunu katın. Ravyoliler pişince servis tabağına alın. Üzerine sıcak domates sosunu döküp servis yapın.

22 yorum:

  1. selam canım.okurken bile pek canım çekti..nefis olmuş...eline saglık arkadaşım.size afiyet olsun.sevgiler.
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  2. mımm nefis olmuş canım ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş.Ellerine sağlıkkk.

    YanıtlaSil
  4. canım nefıs gorunuyor ellerıne saglık sevgıler..

    YanıtlaSil
  5. ımmm görüntü süper ellerine sağlık cnm
    iyi haftalar
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Seni sobeledim, haberin olsun.

    YanıtlaSil
  7. hamur işine doyum olmuyor ama pek yapmaya yanaşmıyorum desem:) kalori çokk!

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyor.oğlum bayılır buna hiç yapmadım ama mutlaka deneyeceğim.
    ellerine sağlık
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  9. elinize sağlık harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  10. Naneciğim ellerine sağlık.kekin de nefis olmuş.kalıbına bayıldım,çok şık.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. nefiss gorunuyor,vejeteryan kizima hazirlarim bende tarifi aldim,afiyet olsun,sevgilerrr

    YanıtlaSil
  12. ravyolı de neymış diyerek geldim bektım. çok lezzetli bişeymış heralde tadmak isterdim.. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. canım çok güzelll görünüyor..
    birde tırtıllı bıçakla kestinmi tam orjinal görünür..
    nacizane bir öneri sadece.
    tabağı alıyorum yinelersin okmi.

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar canim,
    ellerine saglik.
    Nefis bir ravyoli olmus,
    miiss gibi,
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  15. nanem harika bir tarif bu.aynı mantı gibi.ellerine sağlık canım.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Neffiissssssss.
    Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. canım arkadaşım selamlar bir süredir blog değişikliği ile uğraştığım için gelemedim.ama ravyolin tek kelimeyle harika ellerine sağlık..artık blogcuya geçtim benimle oradan iletişim kurarsan sevinirim.bir de sendeki linkimi blogcu olarak değiştirebilir misin..sevgilerimle

    nurdaninmutfagi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  18. ahhh ahh dietten sonra yıpcam inşallah:)
    çok leziz görünüyor canım,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  19. MERHABA ARKADAŞIM NEFİS Bİ YEMEK OLDUĞU HERHALİNDEN BELLİ ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ.SEVGİLER

    YanıtlaSil
  20. aaaa supermiş..!ben çok sevdim ravyoliyi,üstelik banada çok hitap ediyor..Ellerine sağlık şeker..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. taze nane merhaba ravyoli çok güzel görünüyor eline sağlık ta ismi nerden geliyor merak ettim biliyonmu

    YanıtlaSil
  22. Avrupai duruyor ama bizim köyede çok yaparlar patateslisini de peynrilisnide...
    Elinize sağlık canım da istedi yanii...
    sevgiler....

    YanıtlaSil