8 Ağustos 2009 Cumartesi

VİŞNELİ PARFE



Malzemeler
yarım paket margarin
1 paket pötibör bisküvi
2 su bardağı süt
2 poşet krem şanti
1 su bardağı çekirdeği çıkartılmış vişne
1 paket vişne jölesi
2 yumurta
3 fincan sıcak su
Yapılışı
Bisküvileri blenderden geçirerek un haline getirin. Eritilmiş soğutulmuş magarini bisküvilerle karıştırın. Yuvarlak ortası delikli kalıba bu karışımı dökün. Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın. Vişneleri çok fazla ezilmeyecek şekilde blenderde geçirin. Vişne jölesini 3 fincan sıcak su ile karıştırarak hazırlayın. Yumurtaları bir kap içinde iyice çırpın. Krem şantiyi, vişne jölesini, vişne taneleri ve yumurtaları karıştırın ve bisküvilerin üzerine dökün. Buzlukta donana kadar bekletip kalıptan ters çıkarıp servis yapın.

18 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor,kesmeye kıyamadım:) Ellerine sağlık hayatım.Sevgiler

    YanıtlayınSil
  2. bence üzerine vişne sosu yapıp döksen zaten harika olan görüntü daha da harika olurdu:)

    vişne bulursam deniycem bu tarifi.

    ellerine sağlık canım..

    YanıtlayınSil
  3. ay çok güzel görünüyor.ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
  4. Ellerine sağlık görüntü çok hoş hele vişneye bayılan bendeniz için harika bir lezzzet.iyi hatfasonları diliyorum.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  5. fatoşcum çok değişik bir parfe.gel ye diyor beni .eline sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  6. harika bir tarif olmuş arkadaşım görünümüde çok güzel ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
  7. harika görünüyor canım ellerine sağlık yalnız bişey sorucam taze vişnemi kullandın tazeyse çekirdeklerini çıkarıptamı yaptın

    YanıtlayınSil
  8. anım ellerine salık parfe rüya gibi olmuş...
    ama nedense benim canım alttaki kahveli kurabiyeyi çekti :P
    öpüldün şeker!

    YanıtlayınSil
  9. ellerine sağlık canım vişneli parfe harika görünüyor

    YanıtlayınSil
  10. ah ah şimdi olsada yesem bayılıyorum böyle soğuk tatlılara

    YanıtlayınSil
  11. Canım ben kısaca bu parfeyi alıp gideyim bir ara tabağı bırakırım:))
    Mutlu hafta sonları..

    YanıtlayınSil
  12. Soğuk soğum bir dilim göndersen ne iyi olur.
    ellerine sağlık
    öpüyorum.

    YanıtlayınSil
  13. görüntü nefis ama benim gözüm kurabiylerde kaldı

    ellerine sağlık
    sevgilerrrr

    YanıtlayınSil
  14. görüntü harika..tadı da eminim öyledir..çok canım çekti ama..

    YanıtlayınSil
  15. Ellerine sağlık yine harika bir tatlı yapmışsın.

    YanıtlayınSil
  16. Renkli sayfana çok yakışmış bu omlet...
    Ellerine sağlık...

    YanıtlayınSil
  17. vişleni parfeniz çok güzel.ve diğer tariflerinizde ben yokkken çok değişik tarifler ellerinize sağlık arkadaşım

    YanıtlayınSil
  18. ben yokken birbirinden güzel tarifler eklenmiş arkadaşım ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil