1 Nisan 2010 Perşembe

HAŞHAŞLI LOKMA ÇÖREKLER



Malzemeler
4 su bardağı un
1 paket yaşmaya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
alabildiği kadar ılık su
ayrıca
1 çorba kasesi haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. Merdane yardımıyla inceltin. İç malzemeden üzerine yayıp rulo yapın. İki parmak enliliğinde kesin. Dik duracak şekilde tepsiye yerleştirin. 20 dakika dinlendirin. Kızgın fırında pişirin.

9 yorum:

  1. çok severim ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  2. haşhaşlı lokmayı çok severim ben de, annanemin bi komşusu çok güzel yapardı tadı damağımda, ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
  3. Merhaba,

    Bir haşhaş sever olarak.Hemen sevdim tarifinizi.Hem yapımıda kolay . Ellerine sağlık.

    Sevgiler*

    YanıtlayınSil
  4. arkadaşım ellerine sağlık çok gözel görünüyor sevgiler

    YanıtlayınSil
  5. oyaninmutfagi1 Nisan 2010 18:40

    bende pek severim turkiyeye gelince alip getiriyorum insallah bu sene gidince getirecegim ellerine saglik

    YanıtlayınSil
  6. Bu gün arkadaşımda yedim nefissss bir tat...Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  7. aa süper bu tarife çok sevindim..Yalnız Haşhaş ezmesi nerde buluruz?

    YanıtlayınSil
  8. çok güzel bi görüntüsü var tadıda öyledir tarifini aldım en kısa zamanda yapacam ellerine sağlık selamlar..

    YanıtlayınSil
  9. sevdiğim bir çörek ,çok hoş görünüyorlar ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil