16 Nisan 2010 Cuma

TUZLU HAMSİ


Malzemeler
1 çorba kasesi tuzlu hamsi
limon suyu
sıvıyağ
kıvırcık
haşlanmış patates
Yapılışı
1 gün suda bekletilmiş hamsinin kılçıklarını ayıklayın. Limon suyu ve sıvıyağ gezdirin. Haşlanmış patatesle servis yapın. Biz yerken mutlaka büyük bir tabak salatalık domatesde doğrarız.

Tuzlu Hamsinin Yapılışı


Malzemeler
5 kilo hamsi
kalın iri tuz
Yapılışı
Hamsileri ayıklayın, iyice yıkayın. Süzgece koyup 1 gece bekletin. Süzüldükten sonra mutlaka cam bir kavanoza bir kat hamsi bir kat tuz şeklinde dizin. Üzerine temiz bir bez koyup kavanozun kapağını kapatın. 1 ay sonra kullanabilirsiniz.
Kışın yapıp yaz aylarında kullanabilirsiniz.
İsterseniz tuzlu hamsiyi bir gece suda beklettikten sonra kapaklı bir tasa koyup biraz su ilave edip bir taşım kaynatıp süzdürüp bu şekildede yiyebilirsiniz.
Karadeniz yöresinde tuzlu hamsi çok sık yapılır.

11 yorum:

  1. Salamura hamsi yani değilmi canım
    Nefis bence.
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  2. harika hamsiler,saklamasıda kolay böyle ,paylaşımın için teşekkürler...

    YanıtlayınSil
  3. Evet tijencim doğru salamura hamsi. Ben belirtmedim sanırım.
    Çok kullanışlı oluyor böyle.

    YanıtlayınSil
  4. Nefis ,nefis ellerine sağlık canım:)çok severiz salamura balıkları.
    mutlu hafta sonları diliyorum..

    YanıtlayınSil
  5. Sevgili Taze nane, sizin o hamsiden yedim ne kadar güzel bir lezzet. hamsi mevsimi geçtimi? tuzlama yapmak için.
    Ellerinize emeğinize sağlık. Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle sevgiyle kalın...

    YanıtlayınSil
  6. Ellerine saglik canim hayirli bir hafta sonu gecirmeni diliyorum sevgiler.

    YanıtlayınSil
  7. Belgin hamsi mevsimi artık geçti bir sonraki kışa mutlaka yap.

    YanıtlayınSil
  8. Sevgili Taze Nane, kesinlikle allah nasip ederse yapacağım.Teşekkür ederim.

    İyi geceler sevgiyle kalın...

    YanıtlayınSil
  9. Peki bu hamsi yapım aşamasında buzdolabında mı bekliyor?

    YanıtlayınSil
  10. Hümeyra hayır hamsiler buzdolabında beklemiyor, iyice süzmesi için bir gece mutfak tezgahında bırakın.

    YanıtlayınSil
  11. ben de bir karadenizli olarak hamsi ve hamsili herşeye bayılırım..Paylaşım için sağol...sevgiler...

    YanıtlayınSil