14 Nisan 2010 Çarşamba

KATMER ÇÖREK



Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 paket yaşmaya
tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
alabildiği kadar un
ayrıca
1 çorba kasesi nişastalı un(yarı yarıya)
1/2 paket margarin
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp hamuru hazırlayın. 1 saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Nişastalı un karışımı ile ince açın. Eritilmiş yağ gezdirin. Ortasından delip kenarlara doğru kıvırın. Bir tarafında koparıp rulo yapın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika bekletin. Kızgın fırında pişirin.

16 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık katmere bayı
    lırım olsada yesem kocaman öpüyorum

    YanıtlayınSil
  2. oy oy nefis görünüyor.olsa da yesek. ellerine sağlık canım..

    YanıtlayınSil
  3. Ay olsa yerdim,bir bardak çayla :))
    ellerine sağlık canım:)

    YanıtlayınSil
  4. ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar ama beyaz undan yapılanları yemeyi yasakladım kendime sadece bakarak doyuyorum üç gündür:)))

    YanıtlayınSil
  5. hmmmmm..
    Çok severim katmeri, eline sağlık, bir ara benden yapmalıyım :)

    YanıtlayınSil
  6. emekli bir çörek olmuş ellerine sağlık selamlar

    YanıtlayınSil
  7. Ellerine sağlık harika görünüyor...

    YanıtlayınSil
  8. üf üf görüntü şahane emeklerine ellerine sağlık canım

    YanıtlayınSil
  9. Ellerine sağlık nefis olmuş..
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  10. Artık sana hayranım başka ne söyleyeyim;Sevgilerrr.Öptüm....

    YanıtlayınSil
  11. ay simdi birtanesini aliyorum cayimin yanina, nefis görünüyor
    ellerine saglik canim

    YanıtlayınSil
  12. Hayirli aksamlar.
    Ellerinize saglik canim nefis görünüyor afiyetler olsun.

    YanıtlayınSil
  13. COK GUZEL OLMUS CANIM
    ELLERINE SAGLIK BAYILIRIM KATMERE
    SEVGILER

    YanıtlayınSil
  14. Ne güzel kızarmış ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  15. Sahane gorunuyorlar .. her an mutfaga kosabilirim :)

    YanıtlayınSil