9 Temmuz 2010 Cuma

PARMAK ÇÖREK



Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr eritilmiş tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
üzeri için
yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

2 yorum:

  1. parmak çörek tarifimi beğenip yapmanıza memnun oldum.afiyet olsun.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, çok lezzetliydi gerçekten.

    YanıtlaSil