16 Ağustos 2010 Pazartesi

GÜVEÇTE TAVUKLU MANTAR



Malzemeler
500 gr tavuk göğsü
500 gr mantar
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı soya sosu
2 diş sarımsak
2 adet domates
5 adet sivribiber
1 yemek kaşığı salça
tuz
pulbiber
kekik
1 çorba kasesi kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp soya sosunu üzerine döküp 15 dakika bekletin. Mantarları doğrayın. Sarımsakları ezin. Sıvıyağı kızdırıp sarımsakları soteleyin. Mantarı ekleyin suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tavuğu ve tuzu ekleyip 5 dakika soteleyin. Domatesi ve biberi ekleyip biraz daha pişirin. Ocaktan almaya yakın baharatını katın. Güveçlere karışımı paylaştırın. Üzerine kaşar peyniri serpin. Sıcak fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.

1 yorum: