23 Eylül 2010 Perşembe

MUHALLEBİLİ MÜRDÜM ERİK DİLİMLERİ



Malzemeler
10 tane mürdüm eriği
1,5 su bardağı su
4 çorba kaşığı toz şeker
3 tane nane yaprağı
4 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı toz jelatin
ayrıca
hindistan cevizi
Yapılışı
Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkarın. Blenderden geçirip püre haline getirin. 1 su bardağı su, toz şeker ve naneyi ekleyip ocağa koyun. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Nişasta ve yarım su bardağı suyu ekleyip karıştırın. Daha sonra mürdüm erikli karışıma ekleyip kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Jelatini yarım çay bardağı suyla açıp tencereye ekleyin. Ufak dikdörtgen bir borcama hindistan cevizi serpin. Mürdüm erikli karışımı dökün. Üzerini tekrar hindistan ceviziyle kaplayın. 1-2 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.

11 yorum:

  1. harika bir tarif hemen not alıyorum.en kısa sürede deneyeceğim.ellerine sağlık canım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok değişik, güzel ve hafif bir tatlı olmuş..
    Ellerine sağlık canım:).
    Sevgiler..
    aslı

    YanıtlaSil
  3. şahane gercekten hemen not aldım

    YanıtlaSil
  4. ben mürdüm eriğinin ne olduğunu bilmiyorum ama, çok cahil gördüm kendimi... :)

    YanıtlaSil
  5. enfes görünüyor arkadaşım ellerine sağlık afiyetle

    YanıtlaSil
  6. Süper görünüyor tatlılar,lokum gibi olmuştur eminim,olsa da yesek,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Mürdüm eriğinden ok tarife rastlıyorum bu ara. benim sadece katır kutur yemek suretiyle tükettiğim bu eriklerden meğer ne kadar değişik şeyler yapılabiliyormuş, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. çok değişik ve süper bir tatlı olmuş elien sağlık arkadaşım

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık mucit hanım:))

    YanıtlaSil
  10. ♥ Olá, amiga!
    Voltei...
    Muito delicioso!!!...♥
    Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    ♥Itabira
    Brasil♥♥

    YanıtlaSil