21 Eylül 2010 Salı

PATLİCAN KÖZLEME (DONDURUCU İÇİN)


10 kilo iri patlicanı odun ateşinde közleyin. Kabuklarının kolay soyulucağını anlamak için patlicanlar közlenirken elinizle üzerine bastırın. Patlicanlar yumuşamışsa eliniz iyice batıyorsa olmuş demektir. Közlediğiniz patlicanları tepsiye koyun. Tepsiyi bir poşete geçirin. Sıcaklığını korusun diye. Patlicanların sıcaklığı fazla gitmeden hemen kabuklarını elinizle soyun. Tepe kısmını bıçakla kesin. Tahta üzerinde bıçakla ezin. Tepsiye koyun, çatalla tekrar üzerini ezin bütün kalmasın. Soğuduktan sonra istediğiniz miktarda poşetlere doldurup buzluğa kaldırın.


12 yorum:

  1. Canım güle güle, iyi günlerde yeyin...Sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  2. Çok uzun ve yorucu iş ama kış için çok pratik oluyor. Ellerine sağlık. Kışın afiyetle yersin inşallah.

    YanıtlaSil
  3. kışın ne güzel yenir eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Bizde hersene bahçemizden topladığımız patlıcanlar ile yapıyorduk. Bu sene istediğimiz gibi çok olmayınca yapamadık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Fuat bey bizde hep bahçemizden toplayıp yapıyorduk ama 2 yıldır çok az patlicanımız oluyor. Onuda yemeklerde kullanıyoruz.

    YanıtlaSil
  6. ohh mis gibi mangal ateşinde mımm.
    Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin..

    YanıtlaSil
  7. Kışın yemesi ne güzel oluyor değil mi, eee her sefanın bir de cefası oluyor, bununki de soyması:))Benim kiler de dolapta yerlerini aldılar...

    YanıtlaSil
  8. kışın aranıyor dolapta oluncada iyi oluyor.
    ellerinize sağlık şimdiden afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  9. ooohhhh kisin bol bol patlicanli tarif gorucez yani :)

    YanıtlaSil
  10. Dışarıda közlenecek yer olması ne güzel, afiyetle yiyin inş.

    YanıtlaSil
  11. Afiyet olsun canım,misler gibi olmuş,ağız tadıyla yiyin inş.,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  12. Tam anlamıyla közleme olmuş arkadaşım. Çayırda kendimize bir yer kestirip kırmızı biberleri de patlıcanları da böyle közlemek lazım aslında. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil