24 Aralık 2010 Cuma

KURABİYE EVİ 2011



Uzun zamandır yapmak istediğim kurabiye evini en sonunda yaptım. İlk önce kartona yapıcağım evin, duvarlar ve çatısi için şablon hazırladım. Evi yaparken şablonları hamurun üzerine koydum ve çok kolay evin şekli çıktı. Evin yüksekliği 23 cm, çatı boyutu 14x19 cm, yan duvarlar 12x17 cm, ön ve arka duvar 12x20 cm boyutundaydı. Zaten royal ile boş olan aralık kalan yerlere sıkıp evi çok kolay yapıştırdım. Evi yapıştırırken sorun yaşarım yapışmaz tutmaz diye çok korktum ama, hiç sorun yaşamadım. Royal icing ile çok kolay yapışıyor, aslında glazür de diyoruz, yumurta akı ve pudra şekerini çırpınca kurabiye evini çok kolay yapıştırabilirsiniz. Kurabiye evini oturtmak için büyük bir kurabiye tabanı pişirdim, kurabiye evini bu tabana oturttum. Hatta bu kurabiye tabanının kenarına hamurla uzun şeritler yaptım ki evin duvarları ona dayansın kolay yapışsın diye. Çatının iç kısımlarına da uzun hamur şeritleri yaptım, evin duvarına çatı kolay otursun diye. Evi yapıştırırken kırarım korkusuyla hamur biraz kabarsın istedim ve 2 çay kaşığı karbonat koydum. Siz 1 çay kaşığıda koyabilirsiniz. Kurabiye alt tabanı yapmayacaksanız 250 gr margarin kullanmanız yeterli oluyor. Kurabiye evini ben 3 günde tamamladım, evin duvarlarının ve çatısının yapışmasını bekledim. En son süslemelerimi yaptım.

Malzemeler
350 gr yumuşak margarin
2 tane yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
royal icing (glazür)
3 yumurta akı (oda sıcaklığında)
3 su bardağı pudra şekeri
süs için
bonibon
şekerleme
çakıl taşı
hindistan cevizi
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarine pudra şekerini ilave edin elinizle iyice yoğurun. Un hariç diğer malzemeleride ekleyip elinizle karıştırın. Unu azar azar ilave edip yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sertçe bir hamur hazırlayın. Hamuru 7 parçaya bölüp streç filme sarın ve 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün her bir hamurun altına yağlı kağıt serin üzerine streç film koyup hamuru biraz unlayarak merdaneyle açın. Hazırlanan şablonu üzerine koyun ve bıçakla veya ruloyla hamuru kesip tepsiye koyun. Kalan hamurları tekrar açıp çam ağacı ve değişik kalıplarla şekiller çıkarabilirsiniz.



Önceden ısınmış fırında kurabiyelerin rengi dönene kadar pişirin. Royal için oda sıcaklığındaki 1 tane yumurta akını bir fiske tuzla çırpmaya başlayın. Pudra şekerini azar azar ilave edip çırpın. Katı ve akıcı bir kıvam alana kadar pudra şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Sıkma torbasına veya yağlı kağıttan huni yapıp royali ona doldurun. Soğuyan kurabiye tabanına evin duvarlarını royal ile birlikte yapıştırın. Tutması için bardakla destek yapın ve 1 gece böyle bekletin. Ertesi gün kalan 2 tane yumurta akını pudra şekeriyle tekrar çırpın. Evin çatısını yapıştırın. Ben 1 gece daha böyle beklettim ki çatı kolay yapışıp kurusun diye. Daha sonra isteğiniz gibi şekerlemelerle, renkli glazürlerle süsleyin.

22 yorum:

  1. kesinlikle çok hamaratsın..yorulmadın mı...

    YanıtlaSil
  2. Mükkemmel ötesi bişi olmuş başka ne denilebilir, insan yemeye kıyamaz. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Kurabiye demek için şahit lazım. Sanat eseri olmuş bu. Ellerinize sağlık. Yemediniz değil mi:)Yani yemeye kıyamamışsınızdır diye tahmin ediyorum

    YanıtlaSil
  4. Nane'ciğim,insan istedikten sonra yapamayacağı bir şey yok..İşte en büyük kanıtı sensin..Ellerine ve yüreğine sağlık canım..Öpüyorum kocaman..

    YanıtlaSil
  5. Gülcüm çok ama çok teşekkür ederim.
    Benim için hep özelsin.

    YanıtlaSil
  6. arkadaşım emeğine sağlık.biraz uğraştırmış seni ama sonuç mükemmel.ellerine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Bu benim hayallerimdeki pasta. Küçüklüğümden beri hep hanselle gratel gibi pastadan bir ev bulma hayaliyle yaşadım:) ve buldum da:)

    YanıtlaSil
  8. Harika olmuşş ellerinize sağlık.İyi seneler diliyorum..

    YanıtlaSil
  9. çok güzel olmuş canım emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. maş.maş. çok güzel olmuş ellerinize sağlıkkkkkkkkkkkkk

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık.
    Sevdiklerinle beraber mutlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
  12. naneciğim çok şeker olmuş
    isteyerek yapılan çalışmalar ne keyifli değilmi
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  13. 2 Ocak - 2 Subat tarihleri arasinda yapacagim ``Ben Buldum`` etkinligime davetlisiniz..

    Hepimiz mutfağımız da bir sürü tarif uretiyoruz. Bir etkinlik yapma fikri benim sürekli bir şeyler üretme isteğim ile başladı. Sizlerden de kendi tariflerinizi gondermenizi bekliyorum. Bol katilimli olur umuyorum.

    YanıtlaSil
  14. Blogumda sizin için mim var, kabul ederseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  15. bayıldım yaaa, ama çok uğraşmışsın harika görünüyor, tablo gibi, emeğine sağlık, mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
  16. canım benim ben bunların hepsini yapıyım öptüm herkese mutlu yıllar...çok güzel olmuş..çam kurabiyeyi demi yapsam du bakim dur onu da yapim ben..

    YanıtlaSil
  17. saglik ve huzur dolu yeni bir yil dilerim mutlu seneler

    YanıtlaSil
  18. slm canim gercekten cok güzel olmus ellerine saglik, cocuklugum aklima geldi:) okulda bunu yapmistik yilbasinda:).
    buna benzer evler bende yaptim ama daha kolayina kactim:) istersen sende bir benim evlerime bak:))
    Tabiki senin verdigin kadar büyük emegim yok ama cok güzeldiler yinede

    YanıtlaSil
  19. fazla aramaman icin adresi veriyorum istersen :)

    http://pasasofram.blogspot.com/2010/09/hansel-ve-gretel-lin-evlerini-yaptik.html

    YanıtlaSil
  20. harika bayıldım,emeğine sağlık nanecik :)sevdiklerinle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçirmeni diliyorum,sevgiler....

    YanıtlaSil