23 Şubat 2011 Çarşamba

ÇİKOLATA KAPLAMALI FINDIKLI KURABİYE



Malzemeler
1 paket tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
ayrıca
bütün fındık
1 paket beyaz çikolata
1 paket bitter çikolata
kayısı marmelatı
Yapılışı
Tereyağını eritip soğutun. Soğuyan tereyağına, sıvıyağ, yumurta, toz şeker, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurun. Yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru merdane yardımıyla düz bir zeminde açın. Bardakla yuvarlaklar çıkarın. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında pişirip soğutun. Beyaz çikolatayı ve bitteri benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine çok az marmelat sürüp fındıkları dizin. Fındıkların üzerlerine bitter ve beyaz çikolata dökün. Çikolataların donması için bekletin.

6 yorum:

  1. of of ofellerine sağlık canım sağlıkla kal..

    YanıtlaSil
  2. harika ellerine sağlık. şimdi ben bunları yemeden nasıl dururum tam da canım çikolata çekmişken..

    YanıtlaSil
  3. Hakikatten süper olmuş. Şöyle bir bakim dedim ekrana yapıştım kaldım neredeyse. Ellerine o güel yüreğine sağlık canımmmm

    YanıtlaSil
  4. Ellerin dert görmein, çok güzel ve leziz olmuş,
    sevgilerrrrr...öptüm....

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim. Ne güzel şeyler yazmışsınız. Elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil