23 Mayıs 2011 Pazartesi

ISPANAKLI FETTUCİNİ


Malzemeler
3 tane yumurta
1/2 kahve fincanı su
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
ayrıca
2 su bardağı haşlanmış ıspanak
1 kutu krema
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp sert bir hamur yoğurun. 5 dakika bekletin. Merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açıp rulo yapın. İnce ince kesin. Ispanakları blendırdan geçirip püre haline getirin. Sarımsağı ezip sıvıyağda soteleyin. Ispanak püresi, tuz, karabiber ve kremayı katıp pişirin. Haşladığınız fettucinileride ekleyip 1-2 dakika daha pişirip servis yapın.

5 yorum:

  1. Elinze sağlık hem sağlıklı hem pratik.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ispanağa da fettuchini ye de bayılırım. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Ispanağı bir de böyle denemek lazım belki o zaman evde yemeyenlerin hoşuna gidebilir. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. çok iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. tam bir enerji bombası bence ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil