20 Mayıs 2011 Cuma

KAYTAZ BÖREĞİ



Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket ınstant maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvıyağ
alabildiği kadar ılık süt
üzeri için
400 gr kıyma
2 tane soğan
4 adet sivri biber
tuz
karabiber
pulbiber
1 yemek kaşığı salça
ayrıca
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. İçini hazırlamak için soğanı ve biberi robottan geçirin. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ gezdirin. 5 dakika bekletin. Hamuru elinizle inceltin. Kare şekli verip tepsiye alın. Üzerine harçtan yayın. Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın. Kızgın fırında üstü kızarana kadar pişirin.

5 yorum:

  1. Eee çook iyi pratik geldi bana canm ellerine sağlıkkkk mis gibiler

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor canım. Ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. börek de diğer tarifler gibi nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık arkadaşım.Güzel görünüyor...
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Börek hem kolay hem leziz görünüyor, ellerinize saglik. Kaytaz ismini ben soyad olarak biliyorum. Bu böregin ismi nerden geliyor acaba?

    YanıtlaSil