9 Mayıs 2011 Pazartesi

TAVUK DÖNER


Malzemeler
1 kilo tavuk fileto
200 gr tavuk kıyması
tuz
karabiber
pulbiber
kekik
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Yoğurt ve salçayı karıştırıp tavuk filetoları bu sosa bulayın. Tavuk kıymasına baharatları ve tuzu katıp yoğurun. 1 ade fileto tavuğu streç film üzerine yerleştirin. Üzerine tavuk kıymasından ince bir tabaka yayın. Malzeme bitene kadar bu işleme devam edin. Streç film ile sıkıca sarıp rulo haline getirin. 1 gece buzlukta bekletin. Pişirmeden 1 saat önce buzluktan çıkarın. Keskin bir bıçakla dilimleyin. Az sıvıyağ ile yağladığınız kızgın tavada kızartın.


6 yorum:

  1. Tavukla evde döner yapma fikri hoşuma gitti:)Yapımı da çok da zor değil gibi. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Güzeell,hazir almantansa kendin hazirlamak daha iyi.Ellerinize saglik.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. İnan şu anda yiyebilmek için neler verirdim.
    Ellerine sağlık canım
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. dondurucuda kaç gün bekletebiliriz 1 hafta beklese olurmu?

    YanıtlaSil
  5. Hemen kullanmak için dondurucuda 1,2 gün bekletseniz yeterli. Ama ne kadar süre durur derseniz 1-2 ay dondurucuda bekletebilirsiniz.

    YanıtlaSil