13 Haziran 2011 Pazartesi

CACIKLI ARAP KÖFTESİ


Malzemeler
1 bağ pazı
1 çorba kasesi süzme yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
pulbiber
1 su bardağı kısırlık bulgur
1 tane yumurta
2 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Pazıları kendi buharında haşlayın. Bulguru sıcak suda ıslatıp şişmesini bekleyin. Şişen bulgura, unu, yumurtayı, salçayı, tuzu ve baharatını ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde toplar yapın. Kaynamış tuzlu suda haşlayıp süzün. Sarımsağı ezin. Pazılara sarımsağı, tuz ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Servis tabağına yayın. Köfteleri eritilmiş tereyağında 1-2 dakika soteleyip, cacığın üzerine yayın.

6 yorum:

  1. Bulgurlu tariflerin hastasıyım zaten.Çok güzelgörünüyor.

    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. bu köfteler kızartılarak pişiyor mu? biz hep haşlarız.
    ve bu şekilde ben hiç yemedim. elinize sağlık. bu şekliyle de deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. Bizde haşlıyoruz sonra 1-2 dakika tereyağında soteliyoruz daha lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil
  4. çok istah açici olmus ellerine saglik

    YanıtlaSil
  5. Çok leziz görünüyor canım. Alttaki cacıkda olaya bi hareket katmış. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. bayıldım görüntü süper ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil