21 Haziran 2011 Salı

HUMUS



Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı tahin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1/2 limon suyu
tuz
süslemek için
turşu
limon
toz biber
Yapılışı
Nohutu robotta ezip püre haline getirin. Sarımsağı ezin. Tüm malzemeleri karıştırıp macun kıvamına getirin. Gerekirse nohutu haşladığınız sudan biraz ekleyip kıvamını bağlayın. Servis tabağına alıp arzu ettiğiniz gibi süsleyin.

9 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, hem humus çok güzel olmuş hem de kanaviçe :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım.Nohutlu şeyleri çok severim..

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık şekerim.. blog tanımındaki işleme gerçekmi? benimde hayalimde böyle işlenmiş bir blog tanım resmi var! ama daha başaramadım taslağı hazır ipleri aldım ama bir türlü yapamadım şimdi seninkini görünce çok özendim doğrusu

    YanıtlaSil
  4. ama biz bunun üzerine zeytin yağı koyarız
    olmadı terayağı eritir koyarız
    maydonoz koyarız
    domates koyarız
    koyarız da koyarız
    sonra da ekmeği bandır bandır yer doyamayız :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba sevgili taze nane:)) humuş çok gördüğüm fakat hiç yemediğim ve tatmasının bir lezzet.ama çok lezzetli gorunuyo..sayenizde deneyeceğim bu tarifi.ellerinize saglik.bloğunuzu çok beğendim.bu arada bend e beklerim bloğuma sevgiyle kalın aymuca:))

    YanıtlaSil
  6. ELLERİNİZE SAĞLIK...HUMUS VAZGEÇİLMEZİM BİR HATAYLI OLARAK...

    YanıtlaSil
  7. çok sevdiğim bir mezedir ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  8. Nilgün hep güzel bir blog baslıgım olsun istiyordum ama boyle resimli internetten indirme seyler istemiyordum. Kendim islemeye karar verdim seccadelik etamine begendigim bir resmi kendime gore uyarlayıp biraz degistirip isledım.

    YanıtlaSil
  9. ayy canım benim benimde isteğim buydu ve hayalimde valla çok güzel olmuş... ellerine sağlık harikasınnnnnnnnnnnnnnnnn umarım banada en kısa zamanda kısmet olur :))

    YanıtlaSil