22 Ağustos 2011 Pazartesi

KAŞIK SAPI



Malzemeler
2 tane yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı su
tuz
alabildiği kadar un
ayrıca
1 su bardağı rendelenmiş keş peyniri
2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur yapın. 1 saat dinlendirin. Oklava yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. 2 saat dinlendirin. Önce uzun şeritler yapıp üçgen parçalar kesin. Bol tuzlu suda haşlayıp servis tabağına aln. Tereyağında keş peynirini rengi dönünceye kadar kavurup hamurların üzerine dökün.  Arzu ederseniz sade keş peynirindende rendeleyip üzerine dökebilirsiniz.

3 yorum:

  1. ellerıne sağlık canım ,farklı tarıfler gormek ne güzel,teşekkur ederim

    YanıtlaSil
  2. uff ben bunu bir yerdim ki sormayın, ama maalesef eşim keş sevmiyor, insan keşi nasıl sevmez anlayabilmiş değilim

    YanıtlaSil
  3. Merhaba arkadaşım. Çok güzel bir yemek çeşididir. Bizim buralarda çok yapılır. Galiba sende bizim hemşerimizsin. Özellikle keş Bolu ve civarında bilinir
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil