6 Ağustos 2011 Cumartesi

KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI



Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
150 gr kıyma
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1/2 demet maydanoz
1 lt su
tuz
Yapılışı
Sıvıyağı kızdırıp kıymayı kavurun, salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu ve tuzu ekleyip kaynatın. Kaynayan suya arpa şehriyeyi ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış maydanozu katın.

5 yorum:

  1. Çok nefis bir tarif.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. hımm çok severimm eline sağlıkkk

    YanıtlaSil
  3. nefiss, görünüyor, ellerine saglik
    bereketli sofralar

    YanıtlaSil
  4. Ramazan sofralarında ve herdaim çorbalar vazgeçilmezler arasında. Şehriye çorbası da en sevdiklerim arasındadır. Kıymalı olarak yapmamıştım daha önce. Leziz olduğu belli.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil