29 Ağustos 2011 Pazartesi

PASTIRMALI HUMUS



Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı tahin
2 diş sarımsak
tuz
kimyon
gerekirse su
ayrıca
5-6 dilim pastırma
pulbiber
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı
Nohutu robotta püre haline getirin. Sarımsağı ezin. Tüm malzemeleri karıştırın çok katıysa biraz nohutu haşladığınız sudan katın. Humusu servis tabağına alın. Tereyağını eritin kestiğiniz pastırmaları ve pulbiberi katıp 2 dakika kavurun. Humusun üzerine pastırmayı yayın.

5 yorum:

  1. humus harika görünüyor,elinize sağlık.
    30 Ağustos Zafer ve Şeker bayramlarınız kutlu,mutlu ve umutlu olsun...

    YanıtlaSil
  2. SEVDİKLERİNİZLE BERABER NİCE NİCE MUTLU BAYRAMLAR DİLERİM ...Şeker tadında bir bayram olsun ..

    YanıtlaSil
  3. Harika tariflerini paylaşacağın nice bayramlar dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  4. mmm..humusun pastırmalasını hiç duymamıştım ama çok lezzetli görünüyor..ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil