17 Ocak 2012 Salı

PEYNİR MANTISI



Malzemeler
500 gr un
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
içi için
1 çorba kasesi peynir
tuz
karabiber
nane
ayrıca
2 su bardağı domates püresi
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur yapın. Oklava yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. Kareler kesin. Peynir koyup üçgen kapatın. Hamurları kızgın yağda kızartın. Sarımsağı ezip sıvıyağda soteleyin. Domates püresi ve tuzu katıp kaynatın. Kaynayan sosa mantıları atıp 5 dakika pişirin.

6 yorum:

  1. Ellerıne sağlık bereketi bol olsun.

    YanıtlaSil
  2. Bu çok farklıymış..denemeli..:)

    YanıtlaSil
  3. Mantının kıymalısını tercih ederim ama lezzetli görünüyor,ellerine sağlık..sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  4. Canım kardeşime merhaba.
    zannetme ziyaret etmiyorum ama yorum yazmıyorum yapmak istediğim pasta börek tarifi alıp çıkıyordum
    ve çok çok güzel ve ölçüler tam
    ellerine sağlık.başarılarının devamı dileğim inşallah kardeşime
    sevgiler

    YanıtlaSil