11 Ocak 2012 Çarşamba

SOKAK SİMİTİ



Malzemeler
1 paket ınstant maya
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
alabildiği kadar un
ayrıca
1/2 çay bardağı pekmez
2 çorba kasesi su
1 çorba kasesi susam
Yapılışı
3 su bardağı ılık suya, tuz, toz şeker, maya ve 2 su bardağı unu ekleyip cıvık bir hamur hazırlayın. 2 saat dinlendirin. Dinlenen hamura un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. Simit şekli verin. Kaynayan pekmezli suya batırıp çıkarın. Ardından susama bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Kızgın fırında pişirin.

12 yorum:

  1. bende denemek istiyorum...ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. yapılabilir bir tarif gibi duruyor, benim gibi mutfak acemileri bile deneyebilir sanki :)
    yalnız kaç derecelik fırında kaç dakika pişirmek gerek?

    YanıtlaSil
  3. Yanına birde sıcak çay eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çıtır çıtır simit çok severim çayın yanına 1 tane alabilirmiyim:-)))ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bende bir kere yaptım.Seninkiler gerçekten çok güzel olmuşlar.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik canim
    simidi hic bir seye degismem cok severim harika olmus
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık harika görünüyor,mutlaka deneyeceğim.ayrıca çok güzel bir bloğunuz,tarifleriniz var emeğinize sağlık diyorum...bahçenizede bayıldım ne kadar şanslısınız bu kadar çeşitli ürünü yetiştirip taze taze kullanıyorsunuz sağlıklı güzel günlerde yeyin...sevgiler

    YanıtlaSil
  8. bende cok yapardim önceden simdi kalorisinden korktugum icin mahrum kaldigim lezzetlerden biridir simit. Ellerinize saglik harika gözüküyor canim.

    YanıtlaSil
  9. oooo süper bir tarif!!! tarifi alıyorum ama denemeden önce gidip bir simit alıp yiyeyim o kadar bekleyecek zamanım yok çok canım çekti çook!!

    YanıtlaSil
  10. Çok lezzetli bir simit oldu, mutlaka deneyin derim. İstanbulda satılan sokak simiti tadında.
    Fırın derecesi veremiyorum ben simiti davul fırınında pişirdim, kızarınca fırından aldım.

    YanıtlaSil
  11. Mehtap kuzucu çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. ellerıne sağlık canım harıka olmus gevrek gevrek nasıl severım yanında da taze demlenmıs çay

    YanıtlaSil