13 Şubat 2012 Pazartesi

SOĞANLI EKMEK



Malzemeler
3 su bardağı un
1/2 paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
alabildiği kadar un
1 yumurta sarısı (üzeri için)
çörek otu
içi için
4 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
pulbiber
kekik
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 1 saat dinlendirin. Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Ocaktan almaya yakın tuzunu ve baharatını katın. Hamuru merdane ile açın. Soğanlı harcı yayın rulo yapıp simit şekli verin. Bıçakla çentik atın. Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Kızgın fırında pişirin.

6 yorum:

  1. soğan ekmek yeter derler ya
    benim için en leziz olanlardandır:-)
    bus ebeple bunun lezzetine söz bile denmez!
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saĝlık canım
    çok güzel olmuș
    :-))

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık süperr
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Cok güzel canim afiyetler olsun ellerine de saglik cok güzel görünüyor .

    YanıtlaSil
  5. Canım, çok lezzetli olduğuna eminim, soğana bayılırım,ellerine sağlık,sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  6. Acayip lezzetli görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil