13 Haziran 2012 Çarşamba

KARAKUŞ TATLISI




















Malzemeler
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1/2 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
ayrıca
1 çorba kasesi ceviz
nişasta
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. 30 dakika dinlendirin. Una nişasta katın. (açması kolay olur) Oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın. Üzerine ceviz serpin. İki ucundan ortaya doğru katlayın. Elinizle büzerek ortada toplayın. Üç parmak arayla sıkıca bastırın. Bastardığınız yerlerden kesin. Kızgın yağda kızartın. Sıcak tatlıyı, ılık şerbete batırıp çıkarın.

3 yorum:

  1. ellerinize sağlık. çok sevdiğim, çıtır çıtır yemeye doyamadığım bir tatlıdır. eskiden annem çok yapardı. özellikle de ramazan bayramları için. ama artık pek uğraşan yok maalesef.

    YanıtlaSil
  2. taze nanemm nasılsın,herkeşler beni unuttu sankim.ellerine sağlık ne güzel şeyler yapmışsın çoooook uzun oldu yokum ama hiç birinizi unutmadım sevgiler sana canımmm.

    YanıtlaSil
  3. Sagol canım benım, sımdı ugruyorum sana.

    YanıtlaSil