15 Haziran 2012 Cuma

TAHİNLİ PİDE




















Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket ınstant maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
alabildiği kadar ılık su
ayrıca
2 su bardağı tahin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 1 saat dinlendirin. 6 parçaya bölün. Merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. İçine tahin, toz şeker ve sıvıyağ gezdirip rulo şeklinde sarıp gül şekli verin. Tekrar açıp folyoya yerleştirip üzerine tekrar tahin ve şeker serpin. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın. Sıcak fırında pişirin.

6 yorum:

  1. şimdi düşüp bayıliciiimmm

    YanıtlaSil
  2. Bursa'nın pideleri gibi görünüyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglık arkadaşım farklı pide tarifi tahinli lezzetini bilmiyorum ama güzeldir eminim. Hayırlı cumalar dularunı kabül etsin rabbim

    YanıtlaSil
  4. Çok severim tahinli pideyi,ellerine sağlık nanemm.

    Yalnız yenecek malzemeyi özellikle fırına koyarken folyodan temasından uzak dur lütfen çok zararlı.önce yağlı kağıt koy,gerekirse folyoya yerleştir.bütün alimünyum pişirdiğin şeye geçiyor.

    Sevgilerimleee

    YanıtlaSil
  5. Evet papatyacım haklısın aslında, yağlı kağıt koymayı hep unutuyorum.

    YanıtlaSil
  6. Bayılırız, bayılırım.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil