24 Kasım 2012 Cumartesi

BARBUNYALI LAHANA KAVURMASI




Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış barbunya
1 kilo lahana
3 tane soğan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı pulbiber
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Lahanaları ince ince doğrayın, haşlayıp fazla suyunu sıkın. Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Pulbiberi ve tuzunu katın. Lahanayı ve barbunyayı ekleyip 5 dakika kavurun.
Not: Arzu eden karalahana ile hazırlayabilir. Ben dürülmeyen beyaz lahananın üstteki yeşil yapraklarıyla yaptım.

3 yorum:

  1. Hayırlı günler, bir karadenizli olarak lahana ve barbunyayi çok severim. Tarifiniz nekadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Lahana mı ? Kara lahana mı? Kara lahanayla yapılan Karadeniz yemeği var çok da üzel olur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Notta karalahana kullanabilirsiniz diye yazdım. Ben bizim bahçede yetişen beyaz lahananın dürülmemiş yeşil yapraklarından yaptım.

    YanıtlaSil