2 Kasım 2012 Cuma

PUANTİYELİ KURABİYE


Tarifimi 77. P.D.Ç.S etkinliğine ev sahipliği yapan Gelibolu17 arkadaşıma yolluyorum.

Malzemeler
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tane yumurta sarısı
1 tane vanilya
1,5-2 su bardağı un
ayrıca
kakao
pembe ve mavi gıda boyası
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Unu gerektikçe azar azar ilave edin. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar koparıp kakao ve gıda boyası katarak terkar yoğurup renklendirin. Hamuru streç film arasında biraz unlayarak açın. Renkli hamurlardan nohut büyüklüğüne yakın parçalar koparıp hamurun üzerine rastgele atın. Renkli hamurları fazla yakın atmayın merdaneyle üzerinden geçerken birbirlerine fazla yapışmasın. Streç filmi hamurun üzerine tekrar kapatın ve merdaneyle bir kere üzerinden geçin. Renkli beneklerin hamura yapıştığını görüceksiniz. İstediğiniz kalıpla şekiller çıkarın. Tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın. Kurabiyeleri dizin. Önceden ısınmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

4 yorum:

  1. nefis fikir! şeker hamurunda uygularken bunu kurabiyede yapabileceğim neden gelmedi aklıma?!
    çok mutlu oldum yav, polka dot kurabiyelerim olacak(:

    bi garibi sevindirdin mübarek günde bak.çok teşekkürler, hayırlı cumalar :)

    YanıtlaSil
  2. Bende şeker hamuruyla yaptıklarını hep görüyordum. Kurabiyede nasıl olur diye hep merak edip, nasıl yaparım diyordum. Denedim ve çok güzel oldu. Ben benekleri büyük tuttum puantiye gibi oldu. Siz daha küçük tutup benekli gibi yapabilirsiniz. İsterseniz hiç gıda boyası kullanmayabilirsiniz. Çocuklar içinde çok hoş bir görüntü olur.

    YanıtlaSil
  3. Kurabiyeler çok şirin olmuş,ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba canım,şirin kurabiyelerin şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/puantiyeli-kurabiye.html yayındalar,ellerine sağlık,çok teşekkürler,gene bekliyorum,hayırlı cumalar selamlar :)

    YanıtlaSil