21 Kasım 2013 Perşembe

MANDALİNA PELTELİ SAKIZLI MUHALLEBİ

 
 
Malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 tane damla sakızı
pelte için
2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
4 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yapılışı
1 litre sütü tencereye koyun. Üzerine toz şekeri, unu ve nişastayı ekleyip hızlı hızlı karıştırıp topaklanmadan pişirin. Ocaktan almadan sakızı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Kaselerin yarısına muhallebi koyun. Pelte için mandalina suyu, toz şeker ve nişastayı karıştırıp pişirin. Sakızlı muhallebilerin üzerine paylaştırın. İstediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

3 yorum:

  1. turuncu turuncu nasıl da güzel görünüyor. ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  2. cok guzel olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. Bodrum'da da şimdi tam mandalina zamanı...nefis...

    YanıtlaSil