12 Ağustos 2014 Salı

KIYMALI PATATESLİ AY ÇÖREĞİ

 
 
Malzemeler
250 gr tereyağ (yumuşamış)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
3 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
alabildiği kadar un
içi için
2 yemek kaşığı sıvayağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 tane soğan
3 tane haşlanmış patates
200 gr kıyma
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. 10 dakika dinlendirin. İçi için soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Sırasıyla kıymayı, tuzu, karabiberi ve rendelenmiş patatesi ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. İç malzemeden koyup ay şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder