22 Ağustos 2014 Cuma

SİMİT POĞAÇA

 
 
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş soğumuş tereyağ
1 su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
için için
1 çorba kasesi muratbey beyaz peynir
üzeri için
1 tane yumurta
susam
Yapılışı
Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölün, (açarken zorlanmayın diye) merdaneyle biraz unlayarak açın. Kalıpla yuvarlak şekiller çıkarın. Bir tane yuvarlak hamurun kenarlarına peynir koyun. Diğer ikinci yuvarlak hamuru üzerine kapatıp elinizle kenarlarına bastırın ve ortasına parmağınızla bastırıp delik açın. 1 tane yumurtayı çırpın. Simiti önce yumurtaya bulayın, daha sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yuvarlak hamularada aynı şekilde yapın. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

1 yorum:

  1. Gerçek simit gibi birde içinde peynir var.
    Aysel

    YanıtlaSil