28 Eylül 2014 Pazar

KREM KARAMEL

 
 
 
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
7 tane yumurta
1 paket vanilya
1 litre süt
karamel için
3-4 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
Toz şekeri yumurta ve vanilya ile birlikte iyice çırpın. Önceden ısıtılmış sütü azar azar akıtarak karışıma ilave edin. Karamel için toz şekeri tavada orta ateşte karamelize olana kadar karıştırmadan pişirin. Karameli kapların içine paylaştırın. Üzerine sütlü karışımı paylaştırın. İçi sıcak su dolu bir fırın tepsisine karamelleri dizin. 175 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın, oda ısısına geldiğinde buzdolabına koyun. Buzdolabında 5-6 saat bekletip servis yapın.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder