21 Eylül 2014 Pazar

KUPTA LİMONLU İRMİK TATLISI

 
 
Malzemeler
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı irmik
yarım limon kabuğu rendesi
Yapılışı
Süt, vanilya ve tozşeri tencereye koyup karıştırın. Şeker eriyince limon suyunu ve irmiği ilave edin. Sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyu bir kıvam aldığında limon kabuğunu ilave edip, bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. 2 tane kup bardağına pay edin ve buzdolabında soğutup servis yapın.

2 yorum:

  1. Pratik ve leziz bugün hemen denemek istiyorum tarif için çok teşekkür ederim...

    YanıtlayınSil
  2. Komple görüntü hoş zaten.

    YanıtlayınSil