19 Kasım 2014 Çarşamba

5 ÇAYI TUZLUSU



Malzemeler
2 tane yumurta (sarının biri üzeri için)
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay kaşığı silme karbonat
2 yemek kaşığı sirke
aldığı kadar un
içi için
yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı sıvıyağ
300 gr ıspanak yaprağı
50 gr pastırma
1 su bardağı rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
üzeri için
susam
Yapılışı
Tereyağı, yoğurt, sıvıyağ, margarin, yumurta, karbonat, sirkeyi derin bir kaba koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Hamuru üç eşit parçaya ayırın ve her parçayı yarım cm kalığınlığında açın. İç malzeme için dolmalık fıstığı sıvıyağında pembeleşene kadar kavurun. Kıyılmış ıspanak ve pastırmayı ekleyip, kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Soğuduktan sonra kaşar peynirini ilave edip, karıştırın ve 3 parçaya ayırın. Açtığınız hamurun yarısının üzerine ayırdığınız iç harcın bir parçasını yayın ve diğer kısmını üzerine kapatın. Bıçak yardımıyla 4 üçgen parçaya kesin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin ve sıcak servis  yapın.
Not: İç harçta kaşar peyniri hariç diğer malzemeleri istediğiniz gibi değiştirip lezzetlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder