12 Kasım 2014 Çarşamba

DOLAMA PİLAV

 
 
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tane soğan
150 gr badem
yarım çay bardağı dolmalık üzüm
tuz, karabiber
hamur için
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 kahve fincanı sıvıyağ
aldığı kadar un
tuz
üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur için yumurta, yoğurt, karbonat, tuz ve sıvıyağını iyice karıştırın. Azar azar un ilave edip, kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Pirinci sıcak su ile ıslatın. Eti, pembeleşene kadar tereyağında soteleyin. Kıyılmış soğan, badem, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Yıkanıp, suyu süzülmüş pirinci ve üzümü ilave edip kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Pilavı borcama alın. Hamurdan bezeler koparıp ince uzun yuvarlayın. Pilavın üzerini hamur parçaları ile kapatıp, yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.

2 yorum:

  1. zahmetli ama çok gösterişli ve lezzetli görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar şık bir pilav olmuş,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil