22 Kasım 2014 Cumartesi

NARLI KUP

 
 
Malzemeler
1 litre süt
6 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı un
1 poşet kremşanti
2 yemek kaşığı margarin
petle için
2 su bardağı nar suyu
2 su bardağı su
5 yemek kaşığı mısır nişastası
6-7 yemek kaşığı toz şeker
süslemek için
hindistan cevizi
nar taneleri
Yapılışı
Krema için tencerede un, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca margarini ekleyip mikserle çırpın. Toz kremşantiyide ekleyip çırpmaya devam edip kuplara paylaştırın. Pelte için, nişasta ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Nar suyu, su ve nişastalı karışımı ekleyip tencerede sürekli karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Kuptaki kremanın üzerine pelteyi paylaştırın. Soğuyunca hindistan cevizi ve nar taneleri ile süsleyin.
Not: Pelteyi pişirirken, narın ekşi veya tatlılığına göre şeker miktarını değiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder