31 Ağustos 2015 Pazartesi

MUZLU ÇİKOLATALI KEK (TAZENANE 7 YAŞINDA)



Blogu açalı 7 yıl oldu. Tarif eklemek konusunda eskisi gibi aktif bir blogcu olmasam da yine yeni tarifler eklemeye çalışıyorum. Blogu aktif tutmak için sürekli  tarif yapmak artık biraz zor oluyor. Ama yinede yeni tarif denemelerinden bir türlü vazgeçemiyorum. Blogcuların birbirlerini ziyaretleri, o güzel yorumları artık yok denilecek kadar azaldı. Facebook, twitter ve instagram biz blogcuları ve herkesi takip etmek için çok daha kolay oluyor. Yinede tarif arayanlar için güzel bir yemek blogu arşivimiz olduğunu düşünüyorum. Blogu bırakmayı hiç düşünmüyorum. Çok sık olmasa bile ara ara tariflerimle yine sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim. Herkese çok teşekkür ederim. Tabi ki blog için en büyük teşekkür’üm kız kardeşime olacak.

Malzemeler
4 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
2 tane muz
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı damla çikolata
3 su bardağı un
ayrıca
1 tane muz
50 gr bitter çikolata
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip birkaç saniye daha çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. (unu azar azar ekleyin fazla katı olmasın) Muzu küp küp doğrayın. Muz ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına kek karışımını dökün. Önceden ısınmış fırında pişirin. Soğuyan keki kalıptan çıkarın. Muzu dilimleyip kekin üzerine dizip, üzerine kararmaması için çilek reçeli sürün. Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata gezdirin.

2 yorum:

  1. Tebrik ederim. Nice uzun yıllar taze nane aktif olur inşallah. Tariflerin çok güzel ve farklı ara ara girip tariflerine bakıyorum. ;)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Gercekyen harika bir blog, hersey pratik. Uzun yazilar anlatim yok sizi cok begeniyorum basarili bir blog gercekten. Daha uzun yillar devam edersiniz insallah

    YanıtlaSil