27 Haziran 2013 Perşembe

YEŞİL ERİK TURŞUSU

 
 
 
Büyükçe bir kavanoza yıkadığınız, çürük darbeli olmayan erikleri koyun. Üzerine 2 veya 3 yemek kaşığı kaya tuzunu suyla karıştırıp kavanozu doldurun. 1 ay sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

AHUDUDU REÇELİ

 
 
Malzemeler
2 su bardağı ahududu
2 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon
Yapılışı
2 bardak toz şekere 1 bardak su koyup kaynatın. 2 bardak ahududuyu kaynamış şerbete atıp 15-20 dakika kaynatın. Ocaktan almaya yakın 1-2 damla limon damlatıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

VİŞNE KONSERVESİ

 
 
Kavanozların yarısına kadar yıkayıp saplarını temizlediğiniz vişneleri koyun. Üzerine su koyup sıkıca kapatın. Tencereye kavanozları dizin. Üzerini geçecek kadar su koyun, temiz bir tülbent koyun ve ağırlık koyun. Ocakta kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayınca 20 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuyunca tencereden kavanozları alın. Bu şekilde vişne konservesini istediğiniz kadar saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman vişne konservesini tencereye boşaltıp isteğiniz miktarda su ve toz şeker koyup pişirip kulanabilirsiniz.

19 Haziran 2013 Çarşamba

KARADUT KOMPOSTOSU

 
 
 
Malzemeler
1 kilo karadut
2 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
Yapılışı
Karadutları hafifçe zedelemeden yıkayıp süzgeçe koyun. Tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynayan suya karadutları ekleyip orta ateşte 5-6 dakika kaynatıp ocaktan alın. 1 gece buzdolabında bekletip ertesi gün servis yapın.
 

18 Haziran 2013 Salı

TAVUK BURGER



Malzemeler
1 kilo tavuk göğsü
1 tane soğan (rendelenmiş)
1 tane yumurta
5-6 yemek kaşığı galeta unu
1 su bardağı rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
tuz, karabiber, köfte baharı
kızartmak için
sıvıyağ
ayrıca
hamburger ekmeği
kızarmış patates
salatalık turşusu
kıvırcık
Yapılışı
Tavuk göğsünü robottan geçirip kıyma haline getirin. Tüm malzemeleri ekleyip yoğurun. Büyükçe köfteler yapın. Kızgın sıvıyağda köfteleri kızartın.
Not: Galeta ununu bir seferde eklemeyin. Gerektikçe katın, yoksa köfteler sert olabilir.

FINDIK ŞEKERLEMESİ

 
 
 
Malzemeler
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 su bardağı fındık
Yapılışı
Şekerle suyu ocakta kaynatın. Fokurdamaya başlayınca fındığı ekleyip hızlıca karıştırın. Fındıklar birbirlerinden ayrılıncaya kadar harlı ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kabı soğuk suya oturtup 1-2 dakika daha karıştırın.
 

11 Haziran 2013 Salı

DUTLU PRENSES




Malzemeler
yarım kilo süt
4 çorba kaşığı irmik
yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kasesi siyah dut
1 çorba kasesi beyaz dut
Yapılışı
Orta büyüklükte bir kaseyi streç film ile kaplayın. Dutları beyaz ve siyah olarak yan yana dizin. Sütü, irmiği ve toz şekeri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirip ocaktan alın. 2-3 dakika karıştırın ve dutların üzerine dökün. Soğuyunca buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.
Not: İsterseniz porsiyonluk küçük kaselerdede yapabilirsiniz.

30 Mayıs 2013 Perşembe

PİRİNÇLİ BÖREK

 
 
 
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
kızartmak için
sıvıyağ
içi için
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
300 gr kıyma
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane soğan
tuz, karabiber
maydanoz
Yapılışı
Hamur çin tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Cevizden küçük bezeler yapın. İçini hazırlamak için yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip pişirin. Ocaktan almaya yakın pirinci, tuzu ve karabiberi ekleyin. Ocaktan alınca ince kıyılmış maydanozu katın. Hamurları bıçak sırtı kalınlığında açıp iç malzemeden koyup kapatın. Kenarlarını ruletle kesin. Kızgın sıvıyağda kızartın.
 

27 Mayıs 2013 Pazartesi

KUZU ETLİ ENGİNAR

 
 
Malzemeler
500 gr kuzu eti
6 adet enginar
1 tatlı kaşığı un
1/2 limon suyu
1 tane soğan
tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini sıvıyağında soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan, tuz ve karabiberi katıp kavurun. Üzerine enginarları dizin. 1 tatlı kaşığı un, 2 su bardağı su ve limon suyunu karıştırın. Enginarların üzerine dökün. Kısık ateşte pişirin.
 

24 Mayıs 2013 Cuma

ÇİLEK RÜYASI




Malzemeler
200 gr yulaflı bisküvi
75 gr muratbey tereyağ
3 yemek kaşığı süt
kreması için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket muratbey labne peyniri
ayrıca
çilek
kremşanti
çilek marmelatı
antep fıstığı
Yapılışı
Bisküvileri robottan geçirin. 75 gr muratbey tereyağını eritin. Bisküvileri ve sütü ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıba yayın. Kreması için süt, toz şeker, un ve nişastası karıştırıp pişirin. Ilınınca içerisine muratbey labne peynirini katıp 5 dakika mikserleyin. Kremayı bisküvilerin üzerine dökün. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Çilekleri dizip istediğiniz gibi süsleyin.