20 Şubat 2009 Cuma

KAPUSKA



Malzemeler
1 küçük boy lahana
2 tane soğan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı tozpulbiber
tuz
Yapılışı
Lahanayı ince ince doğrayın. Suya koyun. Diğer tarafta sıvıyağda soğanı kavurun. Kıymayı, salçayı ve küçük doğranmış kırmızı biberi de ilave edip kavurun. Lahananın suyunu süzün ve kıymalı karışıma ilave edin. Biraz kendi suyuyla buharlaştırıp karıştırın. Yeterince su ilave edin. Tuzunu ve tozpulbiberi ilave edip yumuşayana kadar pişirin.

18 yorum:

  1. En sevdiğim yemeklerin başında gelir, niyeyse çoğu insan sevmiyor..Ben bayılırım, bol acılı olsaydıda yeseydim şimdi :)
    Ellerine sağlık naneciğim,
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. güzel ve hoş bir yemek oluyor...eline sağlık..

    YanıtlaSil
  3. ben bu yemeği epey acılı olanından seviyorum aya ağzım dilim kavrulacak öyle çok hoş...
    Ay nasıl ağzım sulandı :))
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Canım mmmm nasıl canım çekti ellerine sağlık çokkkk severim.Pul
    biber ekip yediğim tek lezzettir sunum ve tabaklar çok şık maşallah sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık arkadaşım. Nefis bir yemek yapmışsın yine. Mis gibi kokusu burnumda tüttü.

    YanıtlaSil
  6. Canım taze nanem;ellerin dert görmesin tatlım...Çok severim kapuskayı hemen eve gidince yapayım aklıma geldi dolapta yarım lahanam var....İYİ HAFTA SONLARI

    YanıtlaSil
  7. ELLERİNE SAĞLIK SEVENLER İÇİN ÇOK GÜZEL BİR LEZZET....

    YanıtlaSil
  8. çok severim.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık Naneciğim.çok severim.afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. kapuskayi çok severim ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  11. bende yaptımmm nefis görünüyor ellerinize sağlık..hep beraber kapuska yiyelim..

    YanıtlaSil
  12. Çok severim ben kapuskayı.Bol pul biberli mm.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. Yanına soğann mımmmmm:) Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  14. Ellerıne sağlık canım.
    Nefis bir yemek bugün yedim :)Ben bayılırım bol acılı olcak amaa
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. ben bu yemeği rejim yaparken yapıyorum.etsiz olanını.ellerine saglık sevgiler

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık,kapuska çok güzel olmuş,bende bol acılı yiyenlerdenim,üstüne dökünce pul biberi afiyetle de yenir!süper!sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. canım ellerine sağlık, çok lezzetli görünüyor, sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Ayyy.. bayilirim kapuskaya, esim ama hic sevmez. O yüzden bizim evde lahana pek pismez. Resmini görünce yemis kadar oldum. Tesekkürler. Ellerine saglik
    Sevgiler

    YanıtlaSil