13 Şubat 2009 Cuma

PORTAKAL ŞEKERLEMESİ



Malzemeler
portakal
tozşeker
Yapılışı
Portakal kabuklarını ince ince ve küçük doğrayın. Kavanozun dibine bir kat portakal kabuğu ve 2-3 yemek kaşığı tozşeker koyun. Kavanozu doldurana kadar bu işleme devam edin. Kavanoza portakal kabuklarını dizerken üzerini kaşıkla çok az bastırın. En üstünü komple tozşekerle kaplayın. Buzdolabında saklayın. Şekerler eriyince portakal çok güzel şekerleme oluyor. Kullanıcağınız zaman kavanozdan alıp azar azar kullanabilirsiniz. Ben portakal miktarı belirtmedim. Yapacağınız kavanoz kadar portakal kabuğu soyun. Mutlaka bol şekerle dizin portakal kabuklarını, şekerler eriyince portakalla bütünleşsin. Portakal kabuğunun beyaz kısımlarını almayın, acı yapabilir.

26 yorum:

  1. canım çok güzelmiş tarifin.acaba kaçgünde tam kıvamını buluyor...

    YanıtlaSil
  2. merhaba tarifin bloğunda yayımlayıp p.d.ç.s.etkinliği 36 yazıyorsun bana haber verince ben gelip alıyorum canım kolay gelsin.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık çok lezzetlidir çocukken anneannem yapardı sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık bende yapmayı düşünüyordum deryada görmüştüm şimdi kesin yapıcam ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık bende yapmayı düşünüyordum deryada görmüştüm şimdi kesin yapıcam ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Naneciğim ellerine sağlık.ben de yapacağım ama birkaç sorum var. ne kadar süre saklanabiliyor,nerde saklıyacağım bir de kek de kullanabilir miyim? öpüyorum şeker.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. canım benim bu portakal şekerlemesi denemek istiyorumda acı olmuyormuki? takipteyim

    YanıtlaSil
  8. Misssler gibi portakalın kokusunu ve tadını çok seviyorum.
    ellerine sağlık canım
    öpüyorum
    hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  9. ELLERİNE SAĞLIK NANECİM

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,Portakal şekerlemeleri çok hoşuma gitti.Portakalı rendeleyerek de yapabilir miyiz?eline sağlık...

    YanıtlaSil
  11. cok güzel fikir, bizde portakal pek yenmiyor, bu yolla yedirebilirim ev ahalisine, malum portakalin vitaminide kabugunda.. :))

    ellerine saglik arkadasim..

    YanıtlaSil
  12. Kurabiye ve kekler için çok güzel bir şekerleme olmuş. Bunu mutlaka yapacağım. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. Mutlaka denemek isterim ben de, portakalın herşeyini çok severim çünkü. Biz her gün portakal sıkarız ama onların kabuklarını sıkıldıktan sonra nasıl soyabilirim, bir denemem lazım, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  14. iki kavanozda ben yaptım bundan,kekte çok hoşuma gidiyor özellikle ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. eline sağlık bir ara bende yapmak istiyorum tarif verdiğin iyi oldu elimin altında bulunsun sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Şekerleme nefis. Ödülünüzü almak için bloğuma uğrayabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  17. çok ilginç ve yapımı da o kadar değişik bir şekerleme.

    En kısa zamanda deneyeceğim.

    Paylaşımın için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  18. Portakal ne kadar güzel bir aroma veriyor değil mi?Ellerine sağlık,afiyetle yiyin!

    YanıtlaSil
  19. Şekerleme nefis. Ödülünüzü almak için bloğuma uğrayabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  20. canım bende cok severim porkalaı ve fırsat buldukça portakallı tarifler denerim bu sekerleme tarifini hemen not aldım en kısa zamanda yapıcam .
    tatlım ayrıca 7 martta sevgili chaplincafe burcu arkadaşımız istanbula geliyor ve bizlerde üsküdarda artık geleneksel olan istanbul buluşmamızı yapıcaz ve henüz yer belli degil ama sende madem üsküdardasın senide aramızda görmek isteriz ayrıca suanki düşüncemiz yöre alışveriş merkezi olarak düşünüyoruz eger seninde fikrin varsa ve benle paylaşırsan cok sevinirim sonuçta ben üsküdarı hiç bilmem ve sizlerden yardım bekliyorum şimdiden tşk ederim ayrıca;
    Yaşam gülmeyi ,sevgi hak etmeyi, vefa unutmamayı, dostluk sadık kalmayı bilenler içindir.UNUTULMADIN!
    SEVGİLİLER GUNUN KUTLU OLSUN...
    SEVGİLER
    SEVİL

    YanıtlaSil
  21. Keklerin pastaların içine ne güzel olur bu şekerlemeler:)
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  22. canım
    bizde bolca portakal bulunur.bende bunu deneyeceğim.ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Neslihanın sorduklarını hemen cevaplıyım.........
    (ne kadar süre saklanabiliyor)
    demişsin.
    Buzdolabında istediğin kadar sakla, ve istediğin kadar kullan. Lazım olduğu kadar kaşıkla içinden al.
    (nerde saklıyacağım bir de kek de kullanabilir miyim) demişsin.
    Buzdolabında kavanozda ağzı sıkıca kapalı olarak sakla. Kekte,kurabiyede nerde istersen sakla. Bol şekerle kavanoza dizmeyi unutma. Şekerler eriyince portakal kabuklarıyla buluşuyor yuşumuyor harika bir tat alıyor.

    YanıtlaSil
  24. Aa çok ilginç, çok da pratik. Reçel mi bu?

    YanıtlaSil
  25. SEVGİLİ TAZE NANE,BENDE PORTAKAL ŞEKERLEMESİNİ ÇOK SEVERİM.ELLLERİNE SAĞLIK ,İYİ FİKİR BENCE VE HEMEN BUNU UYGULAMALIYIM. SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  26. Bol şekerle dizmeyi sakın ihmal etmeyin.

    YanıtlaSil