27 Şubat 2009 Cuma

KALEM BÖREĞİ

 



Malzemeler
2 adet yufka
1 kase beyaz peynir
yarım demet maydanoz
yarım kase su
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Yufkayı tezgaha serin ve 12 üçgen parçaya bölün. Maydanozu ince ince kıyın. İçerisine peyniri ilave edip iyice karıştırın. Her yufka üçgeninin geniş kenarına 1 tatlı kaşığı kadar peynirli harçtan koyup kenarlarını içeri katlayıp ince ince sarın. Uçlarını suya batırıp sarın, açılmaması için. Bütün yufkalar bittiğinde kızgın sıvıyağda kızartın.

4 yorum:

  1. En çok sevdiğimdir benim bu börekler..))Her gün yesem bıkmam ama..aması var işte..))Ellerine sağlık canım..İmrendim vallahi nanem..


    NoT:Blogumu yanlışlıkla silmiştim ve şimdi Derya'cığımın sayesinde geri geldi..Silme işleminide gmailden yapmıştım..))


    Desteğin için teşekkürler mis kokulu nanem..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Kilo vermeye çalışıyorum ama böyle muhteşem şeylere bakarken iştahımı dizginleyemem ki:)Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Canım merhaba, güzel sözlerin içimi açtı inan. Çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere, sıcacık sevgiler Ankaradan:))

    YanıtlaSil
  4. ÇOK SEVERİM SIGARA BÖREĞİNİ ÇITIR ÇITIR ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM....


    LEZZETMUTFAĞI.....

    YanıtlaSil