19 Ağustos 2009 Çarşamba

BÖĞÜRTLEN REÇELİ



Böğürtleni biz kendimiz topladık. Toplarken dikenlerle epey bir uğraştık. Hem bolca yedik hem de reçel yaptık.

Malzemeler
1 kilo toz şeker
1 kilo böğürtlen
2 bardak su
2-3 damla limon
Yapılışı
Toz şeker ve suyu ocakta 5-10 dakika kaynatın. Böğürtleni yıkayıp içerisine atın. Reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın 2-3 damla limon damlatın. Bir iki taşım daha
kaynatıp ocaktan alın.


 

28 yorum:

  1. Ayyy arkadaşım nerden buldun böğürtleni,ben boluya gittim ara tara,daha olmamış.Çok severim valla,ellerine sağlık.Allah güle güle yemek nasip etsin

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. ayyyy benim çiftlikte olmayan tek şey böğürtlen.yokluğundan olsa gerek bi böğürtlen tarlası bulsam dalacam markette görsem hemen alacam.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. merhaba...dün bede yaptım böğürtlen reçeli ama yayınlamamıştım.ellerine sağlık,
    Allah ağız tadıyla yedirsin.
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  5. Tadına bakamıyoruz ama görünüşe bakılırsa "gel beni ye" diyor.

    YanıtlaSil
  6. Canım merhaba bu gün sendede reçel bendede ellerine sağlık arkadaşım.
    ödülünü aldınmı canım sayfamdan iyi günler..

    YanıtlaSil
  7. Taze böğürtlene bayılırım. Ama hiç reçelini yemedim. elleirne sağlık

    YanıtlaSil
  8. cnm bir ödülün var.bloğuma bekliyorum...

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık canım afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  10. ben yiyemiyorum bu ara ama benim yerime kaymakla yiyin lütfen:)

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık arkadaşım , nefis görünüyor.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Canım yaaa annem sağ iken köyde evimiz vardı yazın ve tatillerde bizde köye gider böğürtlen toplardık ogünlere götürdün beni.3 gün sonra 3 sene olucak annemi kaybedeli.recelin eminim çok tatlı çok güzel olmuştur ama bana dahada tatlı güzel günleri hatırlattı ellrine sağlık. çok mutlu oldum bögürtlenleri görünce. bu arada sorun sende degil bende bu yazı blogdaçok yer kapladı nedenini bilmiyorum.bidahaki yazı böyle olmaz inşallah.

    YanıtlaSil
  13. benim sevdiğim reçellerden eşim toplayıp getiriyor bende yapıcam ellerine saglık

    YanıtlaSil
  14. Canım ya bu böğürtlenleri görünce, bekarken ailecek gittiğimiz İzmit tatilinde, topladığımız böğürtlenler ve eve gidene kadar çürümesin diye anneciğimin pansiyon odasında pişirdiği reçeller aklıma geldi :) Kocaman iki tencere :) Şimdi düşünüyorum da farkında olmadan bayağı bir hazırlıklı gitmişiz :) Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  15. Selamlar..
    Çok leziz görünüyor, Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  16. nefis görünüyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  17. Bayılırım böğürtlene mmm... hatta kısa bir anım var.annem bana hamileyken böğürtlen yemiş ve beli çok kaşınmış ve eli böğürtlenliylen belini kaşımış şimdi belimde bir böğürtlen lekesi var...şşş kimsye anlatma sakın aramızda.
    öpüyorum canım.aeo.

    YanıtlaSil
  18. ohh misler gibi olmuş.bizim böğürtlenler biraz daha geç oluyor canımcım.eylül sonuna doğru inşallah köye gidip toplayabilirsem yaparım ben de.ellerine sağlık.naneciğim,sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. ayy nasılda özendim şimdi size bende toplamak isterdim küçükken köyde toplar dalından yerdik...
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  20. Ellerine sağlık.Allah sağlıkla yemeyi nasip etsin inşallah.Bizim buralarda ne böğürtlen,ne kızılcık ne de frambuaz yok maalesef.:((

    YanıtlaSil
  21. canım sucuklu patatesinde çok güzel olmuş reçelinde ellerine sağlık.. bi ara bloğuma uğrarsan sevinirim sana ödülüm var çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık hayatım,harika görünüyor.Kahvaltı için birazını aldım:))

    YanıtlaSil
  23. Toplaması biraz zormuş değilmi canım.
    Reçel harika. Bayılırım.

    Ellerine sağlık canım
    sevgilerimle
    Tijen AKTAY

    YanıtlaSil
  24. Ramazanı-ı şerifiniz mübarek olsun.Yüce Allahım yaptığınız duaları ve hayırlarınızı geri çevirmesin..dualarda buluşmak üzere....

    YanıtlaSil
  25. Acıların bir kum tanesi kadar küçük,mutlulkların nisan yağmuru kadar bol olsun.Bir gün ağlarsan eğer oda mutluluktan olsun.

    YanıtlaSil
  26. İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-3-

    HAZIRLAYANLAR

    http://porselendemlik.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.com
    http://gelibolu17.blogspot.com

    21 AĞUSTOS 2009 - 5 EYLÜL 2009

    tarihleri arasında ben sevil yani http://birdemliksohbet.blogspot.com
    sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağım.
    her türlü yemek,çorba,tatlı,tuzlu iftar ve sahur için hazırladığınız tarifleri,
    sayfanızda yayınlayıp bana haber verirseniz,bende zevkle sayfamda yayınlarım...
    şimdiden katılımlarınıza çok teşekkür ediyorum...
    sevgiler
    sevil
    Not: cboxa bırakılan mesajlar gözden kaçabileceği için,
    yoruma bırakmanız önerilir....

    YanıtlaSil
  27. Offf harika ya bu reçel. Görüntü muhteşem, besleyiciliği ayrı bir özellik. Yiyenlere afiyetler olsun. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  28. 1 aylık bir aradan sonra yeniden merhaba hayırlı ramazanlar arkadaşım.
    böğürtlen reçelinde harika görünüyor şuan nasıl canım çekti anlatamam ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil