16 Ağustos 2009 Pazar

HAMSİLİ ÇİRİTTA




Karadeniz yöresinde yapılan ve çok beğenilen omlet türü.

Malzemeler
1 çorba kasesi tuzlu hamsi
1 bağ pazı
1 bağ taze soğan
5-6 tane domates yaprağı
yarım demet nane
2 tane domates
1 su bardağı beyaz un
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
pulbiber
karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Sebzeleri yıkayıp ince ince doğrayın. Diğer malzemeleri ekleyin. Gerekirse biraz daha un ilavesi yapın. Boza kıvamında bir hamur olmalı. Teflon tavada bir çorba kaşığı kadar sıvıyağı kızdırın. İki kepçe harçtan tavaya döküp arkalı-önlü pişirin. Malzeme bitene kadar bu işleme devam edin.

40 yorum:

  1. merhaba canım uzun zaman yoktum malum ramazan da başlıyor ben se tarhana ypıyorum :)kardeşim sayfan çok güzel olmuş..tabi hamsili çiritta da nefis, biz bilmiyoruz sisin sayenizde yeni tatlar öğreniyoruz canım kardeşim ahsabindunyasi sevgiyle geçsin günlerin iyi pazar lar diler:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canım nefis bir tarif hamsiyi çok severim ellerine sağlık sevgiler iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  3. Selamlar canim,
    hamsili ciritta hic duymadigim bir tarif, ne de olsa deniz ürünlerine TR de cok uzak sayiliriz. Burda ici icegiz ama aliskanlik, balik kizartmasindan basak anladigim yok, ellerine saglik görüntü harika tadida nefis olduguna eminim.
    Canim simdilik sadece bu blogumla"anneminkiziyim" ile ugrasiyorum"maharetler" i zaten kapattim " fistikagaci" ile ugrasamiyorum, sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  4. Ay bak bunu bizimkiler çok sever gibi geldi. Görüntüsüde güzel. Ellerine Saglık.

    YanıtlaSil
  5. Hiç duymamıştım,adı çok ilginçmiş.Denemeli ilk fırsatta.Eline sağlık canım,sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. mııımmm süper olmuş ellerine sağlık çok öptüm

    YanıtlaSil
  7. canım benim sanada hayırlı pazarlar ne güzel oldu yazdıgın anlatamam.burda taze hamsi yok hep salamura yada donmuş bu tarifi enkısa zamanda yapıcam .Sebze fukarası memlekette bana bir yemek daha kazandırdın:)sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Balığın her türlüsünü severiz, özellikle böyle hamur işine yatkın olanlarını, balık burnumuzun dibinde ama yinede Karadeniz tarifleriyle lezzet katılmış balıkların tadı daha bir başka.

    YanıtlaSil
  9. BEN İLK KEZ DUYUYORUM..BU LEZZETİ.
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  10. bi karadenizli olarak cirittayı burda görmek çok şaşıttı beni,herkes denesin gerçekten çok lezzetli bi yemek!ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  11. Selamm,
    Uzun bir aradan sonra tekrar buralarda olmak ne güzel :-))Ellerine sağlık , bunu daha önce duydum ama hiç yapmadım , tuzlu hamsim yok ama mevsiminde kesin deneyeceğim.
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. çirittane ya. Çirıhta demelisin :)

    YanıtlaSil
  13. hamsiyi çok severek yerim bu şekilde hiç denememiştim deniyeceklerimin arasına girdi mutlaka deniyecem böyle sebzelerle buluşunca hamsi dahada güzel olmuştur ellerinize sağlık size afiyet olsun sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Bildiğim ve sevdiğim bir lezzet.Bende kış döneminde yapmayı düşünüyorum tuzlu hamsilerimle...
    ellerine emeğine sağlık canım.
    Afiyet bal şeker olsun.
    sevgiyle kal,
    http://www.meltemmutfakta.com

    YanıtlaSil
  15. İlk kez duyuyorum hiç denemedim ama içinde hamsi varsa tadı nefistir. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  16. İşte bu tam benlik balık için ölürüm. miss gibide kokar ohhh
    ellerine sağlık canım
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  17. ÇOK DEĞİŞİK BİR LEZZET. ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK...SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  18. anaa bizim yöresel lezzetlerimizden ben çook severim kıvamında yapılırsa tadına doyulmaz.. sen nerden öğrendin bunu yapmasını şaşırdım dışarda pek bilinmez de.. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  19. Yöresel lezzetler başımızın tacı.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  20. hamsili omlet...neden olmasın.baklavası oluyo da.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  21. canım sen beni yanlış anladın ben sana ugradım domates dolmana yorum yaptım sonra kendi sayfama yazı yazdım galiba yayınlaya basmadan ben kapttım sayfayı olayın senle alakası yok. bu arada çiritta yıda ilk defa duyuyorum senden ögrenicegim çok şey var ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  22. Selam canım değişik bir tarif hamsiye hiç hayır demem tarifini mutlaka deneyeceğim.Ellerine sağlık afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  23. Ellerine sağlık tatlım, sevgiler

    YanıtlaSil
  24. selam canım hayırlı ve güzel bir hafta dilerim arkadaşıma hamsiyi çok severim bu tarifle yemedim ama görünüm harka ellerine saglık hamsili çiritta denemek lazım www.safiyece.blogcu.com

    YanıtlaSil
  25. İçindeki malzemeler süper. Eminim ortaya süper bir lezzet çıkmıştır. Ellerine sağlık canım
    Sevgiler
    Tijen AKTAY

    YanıtlaSil
  26. Cok degisik birsey bu, ilk defa goruyorum. Ellerine saglik, tadini cok merak ettim!!

    YanıtlaSil
  27. babam bayılır hamsiye bunu görse hemen sizde yapın derdi.
    ellerine sağlık. cok lezzetli görünüyor. hayırlı haftalar

    YanıtlaSil
  28. bitanem olur böyle şeyler sen üzme kendini. bu arada tarhana tarifi yayınlıycakmısın bu sene yapmayı düşünüyorum artık uzun süre ev hanımıyım böyle şeyleri ögrenmem lazım. sevgiyle kal öpüyorum.

    YanıtlaSil
  29. Nanecigim gercekten nefis gorunuyor ellerine saglik ilk firsatta denemek isterim canim sizlere afiyet olsun.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  30. duymamıştım, görmemiştim..tadını merak ettim şimdi..

    YanıtlaSil
  31. tazenanem ellerine sağlık yine ardarada ben yokken tarif bombardımanı yapmışın her birine tek tek bakıcam sevgiler

    YanıtlaSil
  32. çok ilginç...ellerine sağlık canım..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  33. Hiç bilmediğim bir yemek. Tadını merak ettim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  34. Naneciğim,biz çok sık yaparız yuaz aylarında..Mesela domates yaprağı değilde,pazı koyulur mutlaka bizde..Birde sadesini yapıp, bol hamsili yaparız..İşin espirisi hamsilerin tuzlu olmasında..Taze hamsiden yapılanlarda aynı lezzetli yakalayamazsin..Ellerine sağlık misss nanem..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  35. CANIM ELLERINE SAĞLIK ÇOK SEVERIZ HAMSİLİOLAN HERŞEYİ

    YanıtlaSil
  36. ooooo süpermiş hamsi bir çıksın mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık.Senden öğrenecek çok şey var

    YanıtlaSil
  37. ya ben bunu tuzlu hamsi ile değil normal hamsiyle yapsam onu sevmiyorum.Birde anlamadım hamsileridemi doğrayıp sebzelere karıştırcaz.

    YanıtlaSil
  38. Ciritta yı İstanbul'da Nalia adında bir Karadeniz restoranında yemiştim, çok lezzetliydi.
    Ellerinize sağlık.
    Bu mevsimde hamsiyi nerden buldunuz merak ettim doğrusu :)
    Marketlerde göremiyorum, salamuramı acaba?

    YanıtlaSil
  39. :)HARİKASINIZ.ÇOK BEĞENDİM HEPSİNİ.Bu BİZİM SOFRALARIMIZDAN.BİZ BUNA HAMSİLİ PAZI TAVA DİYORUZ.HAMSİSİZDE YAPIYORUZ.PATESLİ,PIRASALI,TAZESOĞANLI..ÇOĞALTABİLİRİZ.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil