23 Ağustos 2009 Pazar

KAPLAMA PATLİCAN



Malzemeler
8 tane patlican
1 tavuk göğsü
1 tane haşlanmış patates
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
tuz
karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
sosu için
1 çorba kaşığı tereyağ
3-4 adet domates
2 diş sarımsak
tuz
Yapılışı
Patlicanların kabuklarını tamamen soyup tuzlu suda bekletin. Kızartıp havlu kağıdın üzerine alın. Tavuk göğsünü robotta çekin içine ekmek içi, haşlanmış patates, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip köfteyi hazırlayın. Sekiz parçaya ayırın. Kızarmış patlicanları köfteyle kaplayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sosu için sarımsakları ezin. Tereyağında kavurun. Rendelenmiş domatesleri katın. Tuzunu ekleyip domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Patlicanları servis tabağına alıp sosla birlikte servis yapın.

39 yorum:

  1. canim cok degisik vede enfes olmus tarifi aldim insallah deniycem ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor en kısa zamanda denemem lazım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canım ne kadar değiik bir yemek,bayıldım...Ellerine sağlık...Blogunun yeni imajıda çok güzel olmuş....
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık harika görünüyor....hemen deneyeceğim....

    YanıtlaSil
  5. ee vallla helal olsun kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi böyle bir yemek yapmak. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Seçkin ve özenli bloğunuza Link Avcısı "Kasımpatı Grubu Yemek Blogları" arasında link vermiştir, selamlar.

    YanıtlaSil
  7. Ayyyy çok güzel görünüyor.Eline sağlık...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. farklı bir tarif ellerine sağlık canım
    hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  9. İftardan önce açmamak lazım bu pc yi yaf.
    çok nefis görünüyoooo.
    ellerine sağlık.
    akşam olsada yesek..:))

    YanıtlaSil
  10. ılk defa duyuyorum bu yemegı.elıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  11. Eline sağlık....

    Hayırlı ramazanlar....


    Selamlar...

    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  12. canım ellerine sağlık..patlıcanları ne şekilde kesicez orasını biraz daha aydınlatırsan çok sevinirim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Çok değişik ve hoş bir tarif. Lezzetli olduğu da kesin. Pek kızartma tercih etmesem de bunu deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  14. Ellerine saglik gorunusu cok guzel aksam iftara yapacagim hemen patlicanlari kizarttim insallah goruntusu kadar tadida lezzetlidir.Tadina baktinktan sonra yine yazarim,sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. MERHABA DEĞİŞİK BİR TARİF ELLERİNİZE SAĞLIK
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  16. malumaliniz annecimin hastalığı sebebiyle uzun bir süre sizlerden ayrı kaldım
    MEVLAMA hamdolsun annecim ayağa kalkma gücünü RABBİMİN izniyle bulabildi şimdi tekrar beraberiz..gerçi aklım hep onunla meşgul ama neyaparsınız hastalıkta sağlıkta bizim için hayırda şerde KADİRİ MUTLAKTAN

    Ayrıca ben yokken blogumu ziyeret edip
    beni yorumsuz ve duasız bırakmadığınız için tüm kalbimle şükranlarımı arz ederim..lütfen kabul buyurun..
    Bilahare idrak etmekte olduğumuz Mübarek Ramazan ayınızı tebrik eder; sağlık, mutluluk ve başarı içerisinde nice uzun ve bereketli ömürler vermesini, en yüksek istifadeyi nasip etmesini Yüce Mevlâm'dan niyaz eylerim.
    SELAM VE DUA İLE

    fzehra.blogcu.com

    YanıtlaSil
  17. canım ne değişik harika bir görüntü bu ilk fırsatta deneyeceğim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  18. Selamm,
    Ne kadar değişik bir tarif , eminim tadı müthiştir , ellerine sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  19. ay ay patlıcanlara bayıldım enfes olmuş şifa olsun,hayırlı ve bereketli ramazanlar sevgilerimle

    YanıtlaSil
  20. BUNU MUTLAKA DENEYECEĞİM CANIM ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  21. bu çok güzel bişeye benziyor yahu.
    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  22. goruntu cok hos tadi nefis olmali
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  23. Harika olmuş. Ellerine sağlık. Karnıyarığın değişik bir versiyonu.

    YanıtlaSil
  24. Günaydın bu mübarek Ramazan ayında keyifle geçirecegimiz bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  25. ay cok lezzetli gorunuyor ve de oldukca deyisik
    bir patlican sever olarak bayildim
    ellerine saglik canim

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  26. Bahçe çok güzel bayıldım.. Kaplama patlıcan da tavuk ve patlıcan? Ellerine Sağlık.

    YanıtlaSil
  27. Harika olmuş!enfes bir tarif bu,tebrik ederim,Mutlaka yapıcam!ellerine sağlık canım,sevgiler.

    YanıtlaSil
  28. Elizine sağlık,
    güzel gözüküyor, tadını merak ettim açıkcası...
    Epeyce kızartma işlemine tabi tutulmuş, ağır bir yemek olmuşmuy du, fazla yağ çekmişmiydi acaba?
    sevgiler

    YanıtlaSil
  29. Arkadaşlarımın sorularının cevapları.
    Patlicanların sapını koparmadan sadece kabuklarını soyucaksınız.
    Hiç ağır bir yemek olmadı, aksine çok hafifti.

    YanıtlaSil
  30. Canim dun iftara hemen denedim,sabirsizlikla tadina bakmayi bekledim,ve muhtesemdi gercekten cok lezzetliydi herkese tavsiye ederim.Tekrardan ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  31. Canım çok nefis görünüyor:Ellerine sağlık.İlk fırsatta deneyeceğim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  32. Ne kadar değişik bir tarif ilk defa gördüm.ama kesinlikle çok lezzetli olduğuna eminim
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  33. Görüntüsüne bayıldım bu nedir diye direk buraya yöneldim. Müthiş görünüyor kesinlikle deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  34. köz patlıcanla desek nasıl olur:)

    YanıtlaSil
  35. Tek kelimeyle harika ellerine saglik hemen denemek istiyorum...bloguna girir girmez ilgimi cekti ve cok guzel bir tarif...sevgiler...

    YanıtlaSil
  36. sevgili taze nanem.ellerinesağlık.yaz gelsin bu halini denemek istiyorum.pepelanın közlenmiş lezzetini denemiştim.bugün yarın onu yayınlayacağım.senin kulaklarını çınlattım postumda.inşallah bu halini dener yayınlarım.eline sağlık.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  37. http://belguzaranne.blogspot.com10 Şubat 2011 11:51

    Elıne sağlık patlıcan yemeğine bayılarak yerım sevgıler

    YanıtlaSil