27 Ağustos 2009 Perşembe

KAYISI VE ÜZÜM HOŞAFI



Malzemeler
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuru kayısı
3 litre su
4 kepçe toz şeker
Yapılışı
Üzümü ve kayısıyı yıkayıp tencereye koyun. Üzerine suyu ve toz şekeri ilave edin. Kayısılar ve üzümler yumuşayıncaya kadar kaynatın.

5 yorum:

  1. ohh iftarda mis gibi hoşafın yerini ne tutar.
    ellerine sağlık canımm

    YanıtlaSil
  2. Çok severim ben bu hoşafı . Bizim maraşın geleneğine göre ramazan bayramlarında buraya özgü çörekler yapılır yanınada bu kayısılı üzümlü hoşaf ve gelen misafirlere ikram edilir bayram gelsede yesek ne güzel olurdu seninde eline sağlık çok lezzetli görünüyo...

    YanıtlaSil
  3. Oh yazın serin serin ne güzel içilir bu hoşaf:)

    YanıtlaSil
  4. Buz gibi çok severim
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. hayırlı ramazanlar arkadaşım yeni sayfan hayırlı uğurlu olsun.bahçeden manzaralarda çok güzel emeğine sağlık canım.sevgiler

    YanıtlaSil