11 Nisan 2010 Pazar

HAŞHAŞLI MİNİK KURABİYELER



Malzemeler
150 gr tereyağ
1 tane yumurta (sarısı üzeri için)
1 tane kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı haşhaş
alabildiği kadar un
içi için
peynir
zeytin
üzeri için
çörek otu
Yapılışı
İyice yumuşamış tereyağ ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Düz bir zeminde hamuru merdaneyle açın. Kare parçalar çıkarın. İçlerine peynir ve zeytin koyun. Sadece iki ucunu birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

6 yorum:

  1. Çok nefis gözüküyor ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Günaydin canim bende hassli kurabiye yaptim pisti oldun.Ellerine saglik nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  3. haşhaşlı lezzetler çok güzel oluyor.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Haşhaş çok ssevdiğim bir tat afyon nokuluna bayılırım bu yüzden:)) ellerine sağlık canım nefis duruyorlar...

    YanıtlaSil
  5. Yanında bır bardak cay nefıs kurabıyeler nasıl guzel olurdu
    Afıyet olsun canım
    Sevgıler

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık bende yaparım haşhaşlı kurabiyeleri afiyetle bereketli olur inş. sevgilerimle..

    YanıtlaSil