14 Nisan 2010 Çarşamba

KATMER ÇÖREK



Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 paket yaşmaya
tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
alabildiği kadar un
ayrıca
1 çorba kasesi nişastalı un(yarı yarıya)
1/2 paket margarin
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp hamuru hazırlayın. 1 saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Nişastalı un karışımı ile ince açın. Eritilmiş yağ gezdirin. Ortasından delip kenarlara doğru kıvırın. Bir tarafında koparıp rulo yapın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika bekletin. Kızgın fırında pişirin.

15 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık katmere bayı
    lırım olsada yesem kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. oy oy nefis görünüyor.olsa da yesek. ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Ay olsa yerdim,bir bardak çayla :))
    ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar ama beyaz undan yapılanları yemeyi yasakladım kendime sadece bakarak doyuyorum üç gündür:)))

    YanıtlaSil
  5. hmmmmm..
    Çok severim katmeri, eline sağlık, bir ara benden yapmalıyım :)

    YanıtlaSil
  6. emekli bir çörek olmuş ellerine sağlık selamlar

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  8. üf üf görüntü şahane emeklerine ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Artık sana hayranım başka ne söyleyeyim;Sevgilerrr.Öptüm....

    YanıtlaSil
  10. canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. ay simdi birtanesini aliyorum cayimin yanina, nefis görünüyor
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  12. Hayirli aksamlar.
    Ellerinize saglik canim nefis görünüyor afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  13. COK GUZEL OLMUS CANIM
    ELLERINE SAGLIK BAYILIRIM KATMERE
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  14. Ne güzel kızarmış ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Sahane gorunuyorlar .. her an mutfaga kosabilirim :)

    YanıtlaSil