20 Ağustos 2010 Cuma

KIZILCIK MARMELATI



Malzemeler
1 kilo kızılcık
1 kilo toz şeker
1 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı
Kızılcıkları yıkayıp 1 bardak suyla ocakta kaynatın. Tel süzgeçten geçirip posasından ayırın. Geçirdiğiniz suya toz şekeri ekleyip iyice kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp blenderdan geçirin.
Sıcak reçeli sıcak kavanozlara koyup kapağını kapatıp kavanozu ters çevirin. Bu şekilde çok uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Küflenmez ve bozulmaz.

5 yorum:

  1. Canım ben de deneyeceğim bu tarifi ama sormak istediğim birşey var. Sıcak sıcak kavanozları ters çevirince sakalayabiliyorsun demişin. Buzdolabında mı yoksa dışarıda mı muhafaza ediyorsun.

    YanıtlaSil
  2. Her türlü marmelatı severim.Ellerine sağlık canım afiyet olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Marmelat ocakta kaynarken, kavanozlarıda hatta kapaklarıda genişçe bir tencerede kaynayan suyun içine atın. Sıcak marmelatı sıcak kavonazlara dolduruyorsunuz. Kapaklar hiç kullanılmamış olursa daha iyi olur, bir kapakla kapıyorsunuz ters çeviriyorsunuz.
    1-2 gün sonra tekrar kavanozları düz çevirebilirsiniz. Bu şekilde dışarıda buzdolabında değil 2-3 yıl bile durur. Ne küflenir ne de bozulur.

    YanıtlaSil
  4. Kızılcık şifa deposu, Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Hayırlı iftarlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. olsada yesek ellerinize sağlık selamlar

    YanıtlaSil