11 Ağustos 2010 Çarşamba

ORUK



Malzemeler
500 gr kıyma (dana-kuzu karışık)
1 su bardağı ince bulgur
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı nane
tuz
karabiber
pulbiber
Yapılışı
Bulguru sıcak suda ıslatıp şişmesini için bekletin. Sarımsakları rendeleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp köfteyi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şişlere takın. Kızgın fırında kızarana kadar pişirin.

15 yorum:

  1. Herkese Hayırlı Razamanlar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Canım; içten duygulara teşekkürlerrr.Koruk çok hoş olmuş ellerine sağlık,Kırmızı biberde çok değişik,yapmak isterim,tam ziyafet yemeği olmuş,öptüm...sevgilerrrrrr...

    YanıtlaSil
  3. kolaymışta yapması deniycem mutlaka,ellerine sağlık,hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. hayırlı ramazanlar ,bende iftar menume koyacagım ama bence kaşar ve antep fıstığı ile süslemeyince daha da lezzetli oluyor

    YanıtlaSil
  6. İlk defa dudum çok değişikmiş paylaşım için teşekkürler.Hayırlı ramazanlar dilerim.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık arkadaşım.oldukça lezzetli görünüyor...hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  8. tarifi duydum ama hiç denemedim.hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  9. Canım sanada hayırlı ramazanlar,oruk harika görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. nefis ellerine sağlık
    afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize saglik. Hayirli ramazanlar...

    YanıtlaSil
  12. Tarif çok basit ve çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Sana da hayırlı ramazanlar.. İftarlık tarifleri bekliyoruz mutlaka..

    YanıtlaSil
  13. HAYIRLI RAMAZANLAR CANIM
    ORUK HARIKA GORUNUYOR COK SEVERIM
    ELLERINE SAGLIK

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Taze nane selamlar, oruk hiç denemediğim bir tarif aslında benim damak tadıma uyarda ..uygun bir zamanda yapayımm sevgiler.. eline sağlık.

    YanıtlaSil