10 Kasım 2010 Çarşamba

BOŞNAK MANTISI



Malzemeler
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
1 paket eritilmiş margarin
içi için
5 adet soğan
300 gr kıyma
tuz
karabiber
Yapılışı
Un, su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 5 parçaya bölün. Unlayarak servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına yağ sürüp üst üste dizin. En üstünü yağlamayın. Merdane ile bıçak sırtı kalınlığında açın. Soğanları ine ince doğrayıp tuzla ovun. Kıymayı ve karabiberi katın. Hamurları kare kesin. İç malzemeden koyup kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine kalan yağı gezdirin. Kızgın fırında pişirin. İsterseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

7 yorum:

  1. selam
    bu mantı yada börek her neyse aynısını burada özbekistanlı arkadaşlarım yapıyor çok da lezzetli oluyor ben hiç yapmamıştım ellerine sağlık canım artık bende yapıcam inşaallah:)
    denemeyen varsa tavsiye ederim mutlaka denesin nefistir
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık çok severim bu mantıyı,hamur açabildiğim halde bir türlü istediğim gibi olmuyordu ölçüler nihayet geldi:)listeme aldım deneyeceğim.
    Ayrıca bayramını şimdiden kutlarım.sağlıklı sevdiklerinle nice bayramlara.çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  3. Boşnak bir arkadaşım ona ne zaman gitsem annesine yaptırır benim için çok çok güzeldir. Kesinlikle deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. hiç yemedim değişikmiş
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Yillar evvel yedigim bir lezzet,hatta burda sogani icin özel bir aletide satiliyor,sirf bu bosnak mantisi icin,halam ögretmisti ama nasil yapildigini bile unutmusum Elinize saglik,bu cok nefis bir yemektir...Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. merhaba guzel görunuyor ılk fırsatta denıyeceğim bloglar ne guzel paylaşım kazandırıyor teşekkürler

    YanıtlaSil